Miran Zore   24. november 2011
Si lahko obetamo vzpon Monaca?

Djorkaeff na pomoč Monacu

Nekdanji francoski reprezentant Youri Djorkaeff je našel ruskega milijarderja, ki naj bi skupaj z njim priskočil na pomoč zadolženemu Monacu.
SORODNE NOVICE
Ligue 1: Beriću prvi štart, ki...
21.10.2018 | Evropske lige
PSG bo na Velodromu lovil evro...
21.10.2018 | Evropske lige
Je to novi Džeko?
20.10.2018 | Evropske lige
Zame je trenerska referenca Pe...
18.10.2018 | Evropske lige
Bernardo: Z Monacom bi bili ev...
16.10.2018 | Evropske lige
Tarča Bayerna in Barcelone izb...
16.10.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
"Know-how" bo prispeval Youri Djorkaeff, prepotrebne milijone pa ruski milijarder Dmitri Ribolovlev. To je naveza, ki bi, kot poroča francoski L'Equipe, skušala pomagati francoskemu drugoligašu Monacu, nekdaj uglednemu in tudi zelo uspešnemu klubu, ki preživlja eno najhujših obdobij v svoji zgodovini. Ribolovlev, ki je domnevno težak več kot devet milijard ameriških dolarjev, naj bi že v kratkem za nove okrepitve in stabilizacijo Monaca, ki je v francoski ligi trenutno zadnji, namenil kar 200 milijonov evrov. Ribolovlev, ki je lani za kar 6,5 milijarde ameriških dolarjev prodal svoje podjetje Uralkali, naj bi sodeloval z potencialnim novim predsednikom kluba, poslovnežem in agentom Jeanom-Marcom Goiranom, tesnim prijateljem  monaškega dvora. 

Princ Albert je kot veliki nogometni navdušenec menda zgrožen nad nemočjo Monaca, zato naj bi že dal svoj blagoslov za prihod tujega investitorja. V to so v Monacu praktično prisiljeni, poleti so prvič po 35 letih namreč izpadli v drugo francosko ligo, v kateri so, namesto, da bi se borili za hiter povratek med elito, trenutno celo zadnji. 

Svojo pomoč naj bi kot svetovalec novega predsednika kluba ponujal tudi omenjeni Djorkaeff, član t.i. zlate francoske generacije, ki je osvojila naslov svetovnega in evropskega prvaka. Djorkaeff ima za seboj bogato igralsko kariero, ki se je dotaknila Grenobla, Strasbourga, Monaca, PSG-ja, Interja, Kaiserslauterna, Boltona, Blackburna in NY/NJ Metrostarsov
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 3
Starejši naprej | Novejši naprej
bertooolin 24.11.2011, 16:17 Prijavi komentar
Tega Djorkaeffa se pa spomnim ko je igral pri Interju, to je pa bil igračina.....
markot 24.11.2011, 11:46 Prijavi komentar
ti veš kaj se pripravlja do leta 2017? Finančni Fair play. Malo poguglaj kaj je to pa boš vido, da bo vse prej kot konec nogometa! Komaj čakam 2017!
DG 24.11.2011, 11:21 Prijavi komentar
Še več miljarderov in šejkov v nogomet, očitno temu ne bo konca in to je dejanski začetek konca nogometa. Če so imeli slabo vodstvo in slabe finančne posle naj propadejo, kurc jih gleda, ne pa da pride spet en miljarder in za 3 leta bodo v Ligi prvakov... Za bruhat
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE