Uredništvo    10. julij 2018
Monaco je kupil še enega nadarjenega igralca

Barreca nova moč v obrambi Monaca

Francoski Monaco je svoj že tako bogat "portfelij" mladin in nadarjenih igralcev oplemenetil še z dosedanjim bočnim branilcem Torina Antoniom Barreco.
SORODNE NOVICE
Ligue 1: Lille zapravil nekaj ...
17.2.2019 | Evropske lige
Gueye še ni prebolel spodletel...
16.2.2019 | Evropske lige
Slabi rezultati odsekali pomem...
14.2.2019 | Evropske lige
Bo Barcelono zamenjal za Pariz...
13.2.2019 | Evropske lige
Buffon: Zdelo se je enostavno....
13.2.2019 | Evropske lige
Čas je, da PSG osvoji Ligo prv...
13.2.2019 | Evropske lige
(foto: uradna spletna stran kluba)
Francoski Monaco je celotno kadrovsko strategijo podredil nakupovanju mladih nogometašev z velikim potencialom, pri čemer v kneževini brez posebnih zadržkov visoke odškodnine plačujejo tudi še ne polnoletne nogometaše. Samo v tem prestopnem roku je Monaco v svoje vrste zvabil kup nadarjenih najstnikov kot so denimo 16-letni Willem Geubbels iz Lyona, 17-letni Jonathan Panzo iz Chelseaja ali 16-letni Robert Navarro iz Barcelone, tudi starejši novinci pa so v absolutnem smislu še vedno zelo mladi igralci.

Novi član Monaca je tako postal 23-letni levi bočni branilec Torina Antonio Barreca, ki je s svojim novim klubom podpisal petletno pogodbo. Barreca se je uveljavil v Serie A in v majici italijanske reprezentance do 21 let, njegov prestop pa je vreden 12 milijonov evrov. Monaco bo Torinu plačal le majhen delež tega zneska, saj sta se oba kluba istočasno dogovorila tudi za prestop defenzivnega vezista Soulaiha Meiteja, ki je ovrednoten na 10 milijonov evrov.

Monacu je težko očitati, da strategija novačenja mladega talenta ni uspešna. Samo v tem prestopnem roku je namreč knežji klub s prodajami zaslužil neverjetnih 330 milijonov evrov – več kot polovico tega zneska predstavlja prestop Kyliana Mbappeja, ki je v minuli sezoni pri PSG igral še kot posojen igralec, 70 milijonov evrov je prinesla prodaja Thomasa Lemarja v Atletico ,50 milijonov Fabinha v Liverpool, poleg že omenjenega Meitaja pa je odšel tudi Nizozemec Terrence Kongolo, za katerega je angleški Huddersfield Town plačal 20 milijonov evrov.
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE