Uredništvo    23. julij 2018
Ajax ne bo stavil le na mlade moči

Van der Sar: Ajax menja filozofijo

Direktor Ajaxa iz Amsterdama Edwin van der Sar je pojasnil, da draga nakupa Daleya Blinda in Dušana Tadića simbolizirata premik k nekoliko spremenjeni filozofiji kluba.
SORODNE NOVICE
Liga prvakov: dileme zadnjega ...
11.12.2018 | Evropske lige
UEFA objavila 50 kandidatov za...
10.12.2018 | Mednarodni nogomet
De Jong, pusti PSG in raje izb...
10.12.2018 | Evropske lige
Gallardo: Naslednja postaja ev...
10.12.2018 | Mednarodni nogomet
River po zmagi vseh zmag odhaj...
10.12.2018 | Mednarodni nogomet
V Buenos Airesu so divjali nav...
10.12.2018 | Mednarodni nogomet
(foto: /)
Nizozemski velikan Ajax je v zadnjih tednih presenetil z delovanjem na nogometni tržnici, saj je v nasprotju s svojim tradicionalnim poslovanjem kupil za nizozemske razmera draga nogometaša in sicer Daleya Blinda iz Manchester Uniteda in Dušana Tadića iz Southamptona. Generalni direktor kluba Edwin van der Sar je pojasnil, da ne gre zgolj za priložnost, ki se je Ajaxu ponudila na trgu, temveč tudi za miselni preskok, saj so v klubu sklenili, da ne morejo svojih rezultatskih apetitov gojiti zgolj na vzgoji mladih nogometašev.

"Gre za jasno, a vseeno dokaj majhno spremembo filozofije. Ajax po navadi razvija mlade nogometaše in to je naša največja vrlina, vendar pa včasih potrebuješ tudi kakšen steber oziroma nekoga, ki že ima izoblikovano kakovost in ki je denimo igral v prvenstvu, kakršno je Premier League. Naši ekipi smo dodali več odločnosti, več čvrstosti, več moči in več nogometne inteligence,"
je povedal van der Sar.

Ajax je v zadnjih letih razvil kar nekaj zelo zanimivih mladih nogometašev kot so denimo Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong ali Justin Kluivert, v športnem smislu pa zadnje obdobje za trikratne evropske prvake ni najbolj uspešno, saj so zadnji naslov nizozemskega prvaka osvojili v sezoni 2013/14.
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE