Uredništvo    21. september 2013
Umrla je legenda Ajaxa

Umrl je Gerrie Mühren

Ajax je ob legendo iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja. V 67. letu starosti je namreč umrl Gerrie Mühren, član slovite ekipe, ki je trikrat postala evropski prvak.
SORODNE NOVICE
Iniesta odhaja v Čongking
21.4.2018 | Mednarodni nogomet
Seaman: Po Wengerju ‒ Ancelott...
21.4.2018 | Mednarodni nogomet
Neymar nima odkupne klavzule
21.4.2018 | Mednarodni nogomet
Salah: Vsi si zaslužimo zmagat...
21.4.2018 | Mednarodni nogomet
Ibra je individualist, mi smo ...
21.4.2018 | Mednarodni nogomet
Išče se "kitajski Neymar"
21.4.2018 | Mednarodni nogomet
(foto: SPS)
Gerrieja Mührena mlajši ljubitelji nogometa verjetno ne poznate. Vrhunec svoje slave je omenjeni gospod namreč dosegel v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je briljiral v majici Ajaxa. 67-letnik, ki je nazadnje delal kot skavt Ajaxa, je izgubil bitko z boleznijo in umrl. 

Gerrie Mühren, starejši brat prav tako znanega Arnolda Mührena, evropskega prvaka z Nizozemsko iz leta 1988, za seboj pušča izjemno nogometno kariero, ki jo je kronal s kar tremi naslovi evropskega prvaka! Gerrie Mühren je bil tehnično izjemno podkovani vezist, ki je kariero začel v rodnem Volendamu, nato kar osem let igral za Ajax, preizkusil pa se je tudi pri španskem Betisu iz Seville.

Ob tem seveda velja poudariti, da je Mühren pri Ajaxu (v času legendarnega trenerja Rinusa Michelsa) briljiral skupaj z nesmrtnim Johanom Cruyffom, enim najboljših nogometašev vseh časov, ki je imel v moštvu Ajaxa napadalno vlogo, zato je bil za številne njegove zadetke in rekordne dosežke izjemno pomemben prav Mühren. 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE