Uredništvo    13. julij 2017
Abdelhak Nouri s trajnimi poškodbami možganov

Slabe novice za nesrečnega Nourija

Stanje Ajaxovega Abdelhaka Nourija je, kot danes sporočajo iz kluba, slabo. Nesrečni nogometaš, ki se je prejšnji teden zgrudil na prijateljski tekmi, je utrpel hude in trajne poškodbe možganov. Možnosti za okrevanje ni.
SORODNE NOVICE
Ajax na nori tekmi zapravil ve...
20.1.2019 | Evropske lige
Bo Arsenal zadel v srčiko Ajax...
20.1.2019 | Evropske lige
Resen nogomet je očitno prezah...
20.1.2019 | Mednarodni nogomet
Nejca Skubica čaka v Turčiji p...
20.1.2019 | Mednarodni nogomet
Dinamo orje ledino, kupil je s...
20.1.2019 | Mednarodni nogomet
Ibraimiju je zmanjkalo pravih ...
19.1.2019 | Mednarodni nogomet
(foto: /)
Že, ko je kar nenadoma padel na tla, je izgledalo stanje Abdelhaka Nourija izjemno resno. Nogometaša, ki se je zgrudil med prijateljsko tekmo Ajaxa in Werderja na pripravah v Nemčiji, so najprej oživljali reševalci, nato pa ga je helikopter odpeljal v bolnišnico. Nouri je bil v komi, kajti njegovi možgani so otekli, je pa njegovo srce normalno delovalo, kar je vlivalo nekaj optimizma. 

Danes so iz kluba vendarle sporočili prve konkretne informacije v zvezi s stanjem komaj 20-letnega vezista, ki pa so izjemno slabe. Nouri je namreč utrpel resne in tudi trajne poškodbe možganov. Možnosti za okrevanje ni. To je zaenkrat vse, kar je znanega, so pa v klubu še dodali, da so njihove molitve v tem težkem obdobju pri njem in njegovi družini. 
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 13
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
MC 13.7.2017, 21:46 Prijavi komentar
Pa sej se ze ve, kaj je ponavadi vzrok za take nenadne srcne zastoje in s tem smrti, ponavadi gre za dilativno kardiomiopatijo, zal relativno pogostejsa pri mladih sportnikih, ki so sicer zdravi. Problem je samo v tem, da je to zelo tezko odkrit, ker ravno ti mladi zdravi ljudje dolgo casa kompenzirajo kakrsnokoli motnjo in zato navzven nimajo tezav, ko pa se pokazejo pa je velikokrat ze prepozno... Da to ugotovis, je treba bolj resen pregled oz monitoring, cesar pa veliko takih ni deleznih...
LJUBIM_NOGOMET 13.7.2017, 18:11 Prijavi komentar
Ja, tista meja, da so možgani lahko brez kisika, je 3min. Nekateri kolegi, študentje medicine so mi govorili tudi kakšnih 30s dlje, ampak da je pri 4min že čudež, če ni možganskih poškodb... zajtam, to pa je dejansko lahko velik vpliv. Sam sem tak človek, ki ga bolezen ne ustavi in kljub vročini oz. še ne preboleti bolezni, gre športat (ker pač imam rad šport). In so mi ljudje že večkrat povedali, da to za srčno mišico tako stanje sploh ni zdravo in da se zaradi tega lahko zgodi marsikaj. Tudi to, kar se je Nouriju...
zajtam 13.7.2017, 17:00 Prijavi komentar
zajtam 13.7.2017, 17:00 Prijavi komentar
...bilo do težav vse bp (kardiogram in vsi testi srca ok).Ugotovili so, da so možne težave zaradi prehitro prebolenih virozah (trenerji in tudi igralci preveč hitijo z vrnitvijo v tekmovalni ritem) katere verjetno močno vplivajo na skrito poškodovanje srčne mišice, ki se v nekem trenutku pokaže s srčnim zastojem ali podobno anomalijo.Zanimivo in mogoče v opomin mekaterim.
VioloViolo 13.7.2017, 16:58 Prijavi komentar
@LJUBIM_NOGOMET Zdravniška služba, ki je igralca oskrbovala oziroma oživljala kar 15 minut, je zahtevala reševalno vozilo, priletel je celo helikopter. 15 minut so bili možgani brez kisika v primeru, da srce ni prej se spravilo k delovanju. Tudi, če je bilo vse skupaj samo 5 minut nedelovanja srca je že dovolj za vse skupaj, žal.
zajtam 13.7.2017, 16:54 Prijavi komentar
Ne vem če je kdo že zasledil, ampak se že dela študija glede teh nenadnih srčnih zastojev pri osebah pri katerih je bil
LJUBIM_NOGOMET 13.7.2017, 15:33 Prijavi komentar
Mislil sem povedati, da se ga morda ni oživljalo pravilno oz. določeni aparati (defibrilator) niso bili dovolj hitro dostopni in bi se ga lahko hitreje oživelo... Ker možgani se po 10s brez novega kisika ne "uničijo", temveč je za to potrebno že malo več časa in očitno Nouri kar nekaj minut ni bil živ (glede na to, da bo dobil resne in trajne poškodbe). No, čist možno, da se motim... Srčni zastoj je vseeno srčni zastoj in moramo biti zadovoljni, da je vsaj preživel oz. da je srce pač začelo znova biti... V glavnem, škoda za malega, bil je kar velik talent (jaz sem ga imel kot igralca v FIFI manager modu in se mi je izjemno hitro razvijal. Zato me je zanimalo kaj več o njem in sem ga tudi "potihoma" spremljal...)
MC 13.7.2017, 15:20 Prijavi komentar
@LJUBIM_NOGOMET; res ne razumem pointa komentarja... Kaj majo tu organizatorji in reševalci poleg, če je doživel srčni zastoj... Že itak je malo verjetno, da sploh preživi po takem resnem dogodku, da bi bil pa 100% je pa pač nemogoče...
zajtam 13.7.2017, 14:24 Prijavi komentar
zajtam 13.7.2017, 14:24 Prijavi komentar
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE