Uredništvo    21. avgust 2018
Pri Abdelhaku Nouriju zasijala luč na koncu tunela

Nouri se je po letu dni prebudil iz kome

Nesrečni nizozemski nogometaš Ajaxa Abdelhak Nouri, ki se je julija lani zaradi srčnega infakrta zgrudil med prijateljsko tekmo, od danes naprej ni več v umetni komi.
SORODNE NOVICE
Idealen izbor najboljšega ne o...
25.9.2018 | Mednarodni nogomet
Slovenci enotni: Modrić je naj...
25.9.2018 | Mednarodni nogomet
Enajsterica leta v znamenju ig...
24.9.2018 | Mednarodni nogomet
The Best: Igralec leta je Luka...
24.9.2018 | Mednarodni nogomet
Messija in Ronalda ne bo v Lon...
24.9.2018 | Mednarodni nogomet
River Plate osvojil Bombonero
24.9.2018 | Mednarodni nogomet
(foto: /)
Nogometni svet je julija lani otrpnil ob prizorih iz sosednje Avstrije, kjer se je na prijateljski tekmi med Werderjem in Ajaxom nenadoma zgrudil mladi nogometaš Ajaxa in eden biserov klubskega mladinskega pogona Abdelhak Nouri. Nouri je zaradi posledic srčnega infarkta utrpel hude poškodbe možganov, zaradi katerih so se v zdravniki v upanju po stabilizaciji njegovega zdravstvenega stanja odločili za umetno komo.

Po malo več kot letu dni je v Nourijevi tragediji le zasijal žarek upanja. Njegov brat Abderrahim je nizozemskim medijem povedal, da se je zbudil iz kome in da že v zelo osnovni obliki komunicira s svojo družino.

"Njegovo nevrološko stanje je boljše kot je bilo pred nekaj meseci. Njegovo fizično stanje je žal zelo slabo. Leži na postelji, ne more pa se sam premikati. Malce lahko premakne le glavo. Včasih ga dvignemo iz postelje in položimo v invalidni voziček. Njegov imunski sistem je zelo slab in se ves čas spreminja. Ne želim govoriti o podrobnostih, vendar je preživel res zelo težke čase,
" je povedal Nourijev brat, in dodal.

"Sprva z njim nismo mogli komunicirati, saj je imel oči ves čas zaprte. Kasneje je bil malce bolj buden. Obstaja način, na katerega lahko komuniciramo. Če mu denimo rečemo 'odpri usta' ali 'premakni obrv', to lahko naredi."

Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 3
Starejši naprej | Novejši naprej
mth213 21.8.2018, 18:37 Prijavi komentar
@direktor123 čudeži se dogajajo in vsaj enega smo videli vsi pristaši nogometa - Fabrice Muamba. Morda pa bo imel dokaj normalno življenje.
direktor123 21.8.2018, 16:50 Prijavi komentar
Žal, ampak ta mladenič ne bo nikoli več normalno živel...škoda, pa še celotno kariero je imel pred seboj, usoda je včasih kruta.
nananananananana 21.8.2018, 16:17 Prijavi komentar
Upam, da bo lahko zaživel normalno življenje. In da mu bo klub stal ob strani.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE