Uredništvo    8. april 2016
Izobesili lutko nekdanjega vratarja

Kazen Ajaxu, stadion brez Cruyffa

Nizozemska zveza je z 10.000 evri in zaprtjem tribune kaznovala Ajax zaradi obešanja lutke nekdanjega vratarja Kennetha Vermeerja. Arena se ne bo preimenovala.
SORODNE NOVICE
Uradno: Turčija kandidira za E...
26.4.2018 | Mednarodni nogomet
Van Gaal: Imam ponudbo, ki je ...
26.4.2018 | Mednarodni nogomet
Courtois bo tožil bivšega sele...
25.4.2018 | Mednarodni nogomet
Nemčija vložila kandidaturo za...
24.4.2018 | Mednarodni nogomet
Umrl je bivši selektor Francij...
24.4.2018 | Mednarodni nogomet
V Splitu napadeni nogometaši H...
23.4.2018 | Mednarodni nogomet
(foto: Getty Images)
Že zdaj je jasno, da se amsterdamska ArenA ne bo preimenovala v Areno Johana Cruyffa. Vsaj zaenkrat ne, saj se žalujoča družina pokojnega velikana nizozemskega nogometa še ni opredelila glede tega vprašanja. Svoj čas revolucionarni objekt bo sicer letos upihnil svojo 20. svečko in, zanimivo, da je bilo že pred otvoritvijo moč slišati pozive po tem, da ga poimenujejo po nekdanjemu nogometašu in trenerju Cruyffu, ki je poleg Barcelone zapustil velik pečat tudi pri Ajaxu.

Predlog takrat ni dobil podpore, zdaj je drugače, toda Amsterdamčani še vedno čakajo na zeleno luč družine. Ko smo že pri Ajaxu: Nizozemska nogometna zveza (KNVB) je kaznovala Amsterdamčane z 10.000 evri in delnim zaprtjem dela tribune, potem ko so navijači vodilnega kluba nizozemske Eredivisie na tribuni obesili lutko z imenom Kennetha Vermeerja.

Nekdanji vratar Ajaxa je leta 2014 prestopil v vrste osovraženega Feyenoorda, amsterdamski klub pa mora do 13. aprila KNVB odgovoriti, če se strinja z odločitvijo, morebitna nova kazen pa bi lahko bila še hujša.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE