Damjan Tratnik   28. februar 2015
Ajax je prepričal svojega trenerja

De Boer ostaja v Amsterdamu

Trofejni trener Ajaxa Frank de Boer je razkril, da bo navkljub zanimanju številnih evropskih velikanov tudi v prihodnji sezoni ostal na trenerskem stolčku štirikratnih evropskih prvakov.
SORODNE NOVICE
Ajax potrdil zanimanje Juventu...
14.2.2019 | Evropske lige
Ajax je dal vse od sebe, a zam...
13.2.2019 | Evropske lige
Klubi Ajaxu navijajo cene
12.2.2019 | Evropske lige
Barcelonin novinec v sredo ne ...
11.2.2019 | Evropske lige
Ajax Areno bi lahko napolnili ...
11.2.2019 | Evropske lige
Real Madrid raste, Ajax strmo ...
10.2.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Ajax iz Amsterdama pod taktirko dolgoletnega nizozemskega reprezentanta Franka de Boerja uživa v enem bolj uspešnih obdobij zadnjih let, saj je pod njegovim vodstvom kot prvi nizozemski klub doslej kar štirikrat zapovrstjo osvojil naslov državnega prvaka. V letošnji sezoni bo njegove prevlade skoraj zagotovo konec, saj si je PSV iz Eindhovna priigral že velikih štirinajst točk prednosti, kljub temu pa je De Boer v Amsterdamu pustil izjemen pečat in se uveljavil kot eden najbolj prodornih trenerjev v evropskem nogometu. Nekdanji branilec Barcelone in Ajaxa je imel na mizi ponudbe iz najmočnejših evropskih prvenstev, zato je že nekaj mesecev pred iztekom letošnje sezone naredil konec govoricam in sporočil, da bo tudi v sezoni 2015/16 ostal na trenerskem stolčku slovitega Ajaxa.

"Govoril sem z direktorjem kluba (Marcom Overmarsom – op.a). Svojo odločitev sem sporočil tudi igralcem in ostalemu osebju v klubu. Mislim, da si Ajax zasluži nekaj jasnosti, nenazadnje pa si tega želim tudi jaz. Še vedno vidim veliko perspektivo in verjamem v to, da imamo zelo čvrste temelje. Veliko mladih igralcev ima z nami podpisanih dolgoročne pogodbe, zato še ne čutim, da sem tukaj opravil vse," je povedal De Boer, ki zatrjuje, da bo svoji odločitvi ostal zvest tudi v primeru, če bi se zanj zagrel tako pomemben klub kot je denimo angleški Liverpool.

"Liverpool ali kdorokoli drug lahko pokliče našega direktorja ali pa mojega zastopnika. V vsakem primeru bo slišal enak odgovor. Trenutno se v tej smeri ne dogaja čisto nič. Lani se je dogajalo in tedaj sem dejal, da bom premislil. Ajax me je prosil, naj odločitev podam do 1. marca in to sem zdaj tudi storil."
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE