Uredništvo    31. marec 2011
Odstop direktorjev Ajaxa

Cruyff odgnal direktorje

Direktorji, ki so vodili Ajax, so odstopili. Razlog za njihovo odločitev je nestrinjanje z Johanom Cruyffom, ki je zahteval implementacijo številnih novosti.
SORODNE NOVICE
Nouri se je po letu dni prebud...
21.8.2018 | Evropske lige
Van der Sar: Ajax menja filozo...
23.7.2018 | Evropske lige
United pristal na prodajo Blin...
17.7.2018 | Evropske lige
Uradno: Tadić se seli v Ajax
28.6.2018 | Evropske lige
Ajax: Za Nourija smo storili p...
26.6.2018 | Evropske lige
Ajax s Tadićem ruši rekord
21.6.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Johan Cruyff se je februarja letos vrnil v Ajax, kjer naj bi pomagal s svojimi izkušnjami in nasveti. Jezični Cruyff, legenda Ajaxa in nekdanji nogometni virtuoz, je še kako pomagal. Njegovo pametovanje glede tega, kako bi moralo vodstvo kluba Ajax voditi, je privedlo do tega, da je zbor direktorjev kluba sprejel odločitev o odstopu. Izvršni direktor Rik van den Boog se namreč ne strinja z vpeljavo vseh novosti, ki jih predlaga in vztrajno zagovarja svojeglavi Cruyff. Z njim pa se ne strinja niti predsednik kluba Uri Coronel, ki je prav tako odstopil. Vsi omenjeni bodo svoje delo sicer opravljali do trenutka, ko bodo znani njihovi nasledniki.

"Ajax je najbolj pomemben. Odločitev smo sprejeli v korist kluba. Johan Cruyff ni kar nekdo. On je bog tega kluba," je dejal Coronel, ki je očitno uvidel, da se s Cruyffom, ki nikdar ne popusti, pač ni dobro pečati. Cruyff se sicer strinja, da Frank De Boer ostane trener, še več, prepričan je, da trener potrebuje več pooblastil. Hkrati pa si želi, da bi vidno vlogo pri vodenju kluba igrala tudi nekdanja nogometaša Wim Jonk in Dennis Bergkamp.

Ajax išče pot do stare slave. Na naslov nizozemskega prvaka v Amsterdamu tako čakajo že vse od leta 2004 in kot kaže se jim na vrh Eredivisie ne bo uspelo povzpeti niti letos, kajti Ajax je v ligi trenutno na tretjem mestu.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
Klaas Jan 31.3.2011, 18:08 Prijavi komentar
Hup Ajax Hup, Rood - Witte schare Dapp`re strijders fier en koen Geen club die ons kan evenaren Rood en wit word kampioen!
lexus 31.3.2011, 14:20 Prijavi komentar
hjoj..... a se bodo že enkrat spravl skup pa začel spet tako igrat kot so pred leti?? Upam, da bodo kmal spravl skup eno kvalitetno vodstvo, ki bo sestavljeno iz legend tega kluba, tako bi mogoče klub še najbolje zaživel. Ajacieden!
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE