Uredništvo    25. maj 2017
Odziv iz nizozemskega tabora po finalu evropske lige

Bosz: Nismo videli pravega Ajaxa

Trener amsterdamskega Ajaxa Peter Bosz je bil po porazu v finalu evropske lige precej razočaran. V naslednjo sezono bomo stopili močnejši, po grenki finalni izkušnji trdi nizozemski trener.
SORODNE NOVICE
Liga Europa: Kdo ostaja v igri...
14.12.2018 | Evropski pokali
Gattuso: Milan je bil neodloče...
14.12.2018 | Evropski pokali
Video: Craig Gordon, kaj počne...
14.12.2018 | Evropski pokali
Vsi Španci spet napredovali
14.12.2018 | Evropski pokali
Liga Europa: Izpad Milana in L...
13.12.2018 | Evropski pokali
Video: Mojster Mijat Gačinović
13.12.2018 | Evropski pokali
(foto: Getty Images)
Včerajšnja finalna tekma evropske lige med Ajaxom in Manchester Unitedom je bila v kar nekaj pogledih zgodovinska. Zmagoslavje Angležev je klubu z Old Trafforda prineslo edino manjkajočo lovoriko, tudi če bi zmagal Ajax, pa bi to pomenilo njihovo zmagoslavje v vseh evropskih tekmovanjih, ne glede na njihovo obliko. Amsterdamski klub je včeraj pisal tudi zgodovino v kontekstu enajsterice, ki jo je poslal na igrišče.

S povprečno starostjo 22 let in 280 dni je bila sinočnja prva enajsterica Ajaxa najmlajša, ki je kadarkoli igrala v finalu katerega evropskega tekmovanja, branilec Matthijs de Ligt pa je s 17 leti in 285 dnevi postal najmlajši nogometaš v zgodovini evropskih nogometnih final.

Mladost svoje ekipe je po porazu izpostavil tudi trener Peter Bosz. "Za prav vse naše nogometaše je bilo to prvo finale. Iz te izkušnje se bodo veliko naučili in kot ekipa bomo zato postali močnejši. Če bomo zadržali to ekipo skupaj, se bomo prihodnje leto vrnili še močnejši."

Nizozemec, čigar moštvo je včeraj imelo večino posesti žoge, a si ob pametni Unitedovi igri ni priigralo veliko čistih priložnosti, nad tekmo sicer ni bil navdušen: "Tekma je bila dolgočasna. Zelo malo priložnosti smo videli. Razočaran sem tudi zato, ker finale igraš zato, da ga dobiš, mi pa tega nismo storili. Žal nismo videli pravega Ajaxa, Ajaxa, ki sem ga vajen."

 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE