Uredništvo    15. december 2016
Ajax načrtuje spremembo imena stadiona

Bo Ajax igral na areni Johana Cruyffa?

Stadion Ajaxa, ki od leta 1996 nosi ime Amsterdam Arena, bo z veliko verjetnostjo že v bližnji prihodnosti preimenovan v Areno Johan Cruijff.
SORODNE NOVICE
Ajax je trl in strl AEK
19.9.2018 | Evropske lige
Ajax potrebuje 150 milijonov e...
19.9.2018 | Evropske lige
PSV je strah in trepet Nizozem...
16.9.2018 | Mednarodni nogomet
Barcelona ni dovolj cenila De ...
13.9.2018 | Evropske lige
Ziyech igralec leta na Nizozem...
4.9.2018 | Evropske lige
Ajax deklasiral Matavžev Vites...
3.9.2018 | Evropske lige
(foto: /)
Nizozemski mediji poročajo, da bo največji stadion na Nizozemskem, Amsterdam Arena, že v kratkem dobil novo ime. Že kmalu po smrti največjega nizozemskega nogometaša vseh časov Johana Cruyffa, ki je preminil 24. marca v Barceloni, so se pojavile pobude, da bi stadion Cruyffovega matičnega kluba moral nositi ime po ikoni nizozemskega in evropskega nogometa, a je bilo pred tem treba odpraviti nekaj pomembnih birokratskih vprašanj.

Nizozemski mediji poročajo, da je družina Cruyff privolila v preimenovanje stadiona, ki naj bi po novem nosil ime Arena Johan Cruijff.

Kljub temu dogovor še ni povsem dokončen, saj obstaja polemika, ki izvira iz lastništva leta 1996 zgrajenega stadiona. Stadion je namreč v skupni lasti Ajaxa, mesta Amsterdam in zasebnih investitorjev, pri čemer sta Ajax in mesto Amsterdam naklonjena spremembi imena, družina Cruyff pa preimenovanje stadiona pogojuje s tem, da stadion ob imenu Ajaxove ikone ne sme nositi sponzorskega imena. Amsterdam Arena doslej še ni nosila sponzorskega imena,  kljub temu zasebni investitorji, ki svoj vložek v stadion vračajo s črpanjem sponzorskih sredstev, te možnosti ne želijo trajno onemogočiti.Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE