Uredništvo    10. december 2017
PSV iz Eindhovna je bil na derbiju v Amsterdamu povsem nemočen

Ajax v slogu vzel mero PSV

Ajax je na velikem derbiju nizozemskega prvenstva z izjemno predstavo v drugem polčasu razbil PSV iz Eindhovna (3:0), ki je tako doživel prvi poraz po kar dvanajstih zaporednih tekmah.
SORODNE NOVICE
Van der Sar: Ajax menja filozo...
23.7.2018 | Evropske lige
United pristal na prodajo Blin...
17.7.2018 | Evropske lige
Uradno: Tadić se seli v Ajax
28.6.2018 | Evropske lige
Ajax: Za Nourija smo storili p...
26.6.2018 | Evropske lige
Ajax s Tadićem ruši rekord
21.6.2018 | Evropske lige
De Jong ne sme zapustiti Ajaxa
19.6.2018 | Evropske lige
(foto: /)
Na Nizozemskem je bil prvenstveni krog ta konec tedna nepopoln, saj sta v nedeljo zaradi močnega snega odpadli kar dve tekmi. V Amsterdamu teh težav nimajo, saj so zaprli streho na stadionu, s čimer so "rešili" usodo velikega derbija med Ajaxom in PSV, ki je v Amsterdam prišel kar z desetimi točkami zaloge na lestvici.

Ajax je na derbiju zasluženo slavil s 3:0, še posebej blesteče pa je igral v drugem polčasu, ko je preko Davida Neresa in Lasseja Schoneja v razmahu treh minut povedel z 2:0, v 72. minuti pa je končni izid tekme postavil Donny van de Beek. Ajax je tako nekoliko popestril dokaj monotono sezono, poraz pa vendarle ne bo preveč pretresel vodilnega PSV, ki ima na vrhu lestvice pet točk prednosti pred AZ iz Alkmaarja in sedem pred Ajaxom. PSV je sicer doživel prvi poraz po kar dvanajstih zaporednih tekmah brez poraza.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE