Damjan Tratnik   11. marec 2013
Preobrat na Nizozemskem

Ajax prevzel vodstvo

Ajax je z zanesljivo zmago proti Zwolleju izkoristil sobotni spodrsljaj PSV v Heerenveen in osem krogov pred koncem sezone prevzel vodstvo na prvenstveni lestvici.
SORODNE NOVICE
Ajax potrdil zanimanje Juventu...
14.2.2019 | Evropske lige
Ajax je dal vse od sebe, a zam...
13.2.2019 | Evropske lige
Klubi Ajaxu navijajo cene
12.2.2019 | Evropske lige
Barcelonin novinec v sredo ne ...
11.2.2019 | Evropske lige
Ajax Areno bi lahko napolnili ...
11.2.2019 | Evropske lige
Real Madrid raste, Ajax strmo ...
10.2.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Na Nizozemskem bitka za naslov prvaka dosega vrelišče. Minuli konec tedna so bili najbolj zadovoljni navijači Ajaxa, saj so njihovi ljubljenci izkoristili sobotni spodrsljaj PSV pri Heerenveenu in se po daljšem času zavihteli na vrh lestvice. Za prepričljivo zmago proti Zwolleju so zadetke prispevali Kolbeinn Sightorsson, Siem de Jong in Derek Boerrigter, poraz PSV pa je dobro izkoristil tudi Feyenoord, ki je z 20. prvenstvenim zadetkom Italijana Graziana Pelleja ugnal Rodo in se točkovno izenačil s PSV.

"Zdaj imamo pobudo, vendar pa moramo še vedno razmišljati iz tekme v tekmo. Naša največja prednost je naš slog igre in to nam daje največ razlogov za samozavest. Feyenoord in PSV sta zelo blizu. Zmage na zadnjih osmih tekmah bodo odločile prvaka,"
je povedal strateg Ajaxa Frank De Boer.

Minuli konec tedna so bili na delu vsi trije slovenski reprezentanti, ki si kruh služijo v Eredivisie. Andraž Kirm je odigral 87 minut ob remiju Groningena proti NAC, Aleksander Radosavljević 91 minut ob porazu VVV proti Willem II, Tim Matavž pa je na gostovanju PSV v Heerenveenu odigral celoten drugi polčas.
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE