Damjan Tratnik   21. september 2014
Ajax in PSV kažeta največji potencial za naslov

Ajax poglobil krizo Feyenoorda

Ajax je na večnem derbiju nizozemske Eredivisie v gosteh z 1:0 ugnal Feyenoord, ki po odhodu trenerja Ronalda Koemana v letošnji sezoni preživlja pravo agonijo.
SORODNE NOVICE
Ajaxov "totalni branilec" za p...
12.10.2018 | Evropske lige
Ajax in PSV kot bager čez Ered...
7.10.2018 | Evropske lige
Bayern je v krizi, spet brez z...
2.10.2018 | Evropske lige
Ajaxov čudežni deček v štirih ...
27.9.2018 | Evropske lige
PSV odčital lekcijo Ajaxu
23.9.2018 | Evropske lige
Ajax je trl in strl AEK
19.9.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Na Nizozemskem je bilo ta konec tedna vse v znamenju največjega klubskega derbija v deželi tulipanov, ki se tokrat odvijal na stadionu De Kuijp v Rotterdamu. Ajax je z zadetkom branilca Ricarda Van Rhijna premagal Feyenoord z 1:0 in tako gostiteljem utrl dodatno mero soli v rane, saj Feyenoord po šestih odigranih krogih zaseda šele 15. mesto z zgolj petimi točkami.

Še naprej najboljšo formo kaže veliki dolžnik lanske sezone PSV Eindhoven, ki je pred dnevi v bitki za naslov doživel precej boleč udarec, saj je zaradi poškodbe za vsaj dva meseca izgubil svojega prvega zvezdnika Memphisa Depaya. PSV je na prvi tekmi brez Depaya visoko s 4:0 odpravil Cambuur, za zmago pa so poskrbeli Luuk de Jong, Jetro Willems, Jeffrey Bruma in Adam Maher.

Na lestvici s 15 točkami vodi PSV, Ajax zaostaja za tri točke, v "radiusu" pa so še PEC Zwolle, Heerenveen, Cambuur in Twente, ki na šestem mestu za vodilnim PSV zaostaja za pet točk.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE