Damjan Tratnik   27. april 2014
Nizozemska slavi novega (starega) prvaka

Ajax do 33. naslova

Ajax je z remijem pri Heraclesu krog pred koncem sezone osvojil svoj četrti naslov nizozemskega prvaka. Feyenoord bo igral v kvalifikacijah za uvrstitev v LP.
SORODNE NOVICE
Se Ajax pripravlja na odhod ml...
15.12.2018 | Evropske lige
Bayern skorajda obrnil, na kon...
12.12.2018 | Evropske lige
Liga prvakov: dileme zadnjega ...
11.12.2018 | Evropske lige
De Jong, pusti PSG in raje izb...
10.12.2018 | Evropske lige
Nekdanjemu Velikonjinemu klubu...
7.12.2018 | Evropske lige
Frenkie De Jong je izbral Pari...
7.12.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Frank de Boer se je danes z zlatimi črkami vpisal v zgodovino največjega nizozemskega kluba. Kot trener sicer (še) ni dosegel takšnih višav kot denimo Rinus Michels ali Louis Van Gaal, je pa zato postal prvi, ki je z Ajaxom kar štirikrat zapovrstjo osvojil naslov najboljšega na Nizozemskem. Doslej je v zgodovini Eredivisie takšen podvig uspel le PSV in sicer kar dvakrat – prvič med letoma 1986 in 1989 ter drugič med letoma 2005 in 2008.

Ajax si je naslov zagotovil krog pred koncem sezone in sicer si je z remijem na gostovanju pri Heraclesu (1:1) zagotovil neulovljive štiri točke prednosti pred Feyenoordom, ki si je sicer danes z visoko zmago proti Cambuurju (5:1) že zagotovil drugo mesto in posledično nastop v kvalifikacijah za uvrstitev v Ligo prvakov.

Ajax je tako uspešno sklenil sezono, v kateri mu še največji madež predstavlja finale nizozemskega pokala, v katerem je proti Zwolleju zapravil priložnost za svojo prvo dvojno krono po sezoni 2001/02. De Boer se je na večni lestvici trofejnih trenerjev nizozemskega prvenstva izenačil z Louisom Van Gaalom, ki je prav tako osvojil štiri naslove, uspešnejša pa sta bila doslej le Rinus Michels s petimi in Guus Hiddink s šestimi naslovi državnega prvaka.

Trenerja obeh najboljših nizozemskih ekip v letošnji sezoni, Frank De Boer in Ronald Koeman, bosta poleti z veliko verjetnostjo zapustila Nizozemsko. Koeman je že pred meseci najavil, da po izteku sezone zapušča klop Feyenoorda, De Boer pa je že dalj časa eden od bolj resnih kandidatov za prevzem dela pri španski Barceloni.
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE