Uredništvo    26. april 2017
Ajax se bo priklonil lani preminuli legendi

Ajax bo igral na Cruyff Areni

Vodstvo Ajaxa je po dogovoru z družino Cruyff in mestnimi oblastmi v Amsterdamu naznanilo, da bo klubski stadion v prihodnje nosil ime Johan Cruyff Arena.
SORODNE NOVICE
Sta zveza in Ajax vedela za No...
6.1.2018 | Evropske lige
Ten Hag je novi trener Ajaxa
28.12.2017 | Evropske lige
Video: Nov evrogol Justina Klu...
25.12.2017 | Evropske lige
Med polčasom jedel sendvič in ...
22.12.2017 | Mednarodni nogomet
Argentinski "wonderkid" Maxi R...
22.12.2017 | Mednarodni nogomet
Čistka pri Ajaxu po izpadu iz ...
21.12.2017 | Evropske lige

,

Ajax iz Amsterdama je po dogovoru z županom mesta in mestnim svetnikom za šport in rekreacijo slavnostno naznanil, da bo stadion Amsterdam Arena v prihodnje nosil ime po največjemu sinu v zgodovini kluba Johanu Cruyffu, ki je lani v 67. letu starosti preminil za posledicami pljučnega raka.

"Vse strani so prepričane, da je s to potezo počaščen spomin na Johana Cruyffa, želimo pa si, da bi bila Johan Cruyff Arena vir navdiha za nogometaše z vsega sveta,"
so sporočili iz Ajaxa, oglasil pa se je tudi Cruyffov sin Jordi.

"Zelo smo veseli zaradi priznanja mojemu očetu. Rad bi se zahvalil vsem, ki so to omogočili, še posebej pa županu Van der Laanu," je zapisal Cruyff.

Cruyff je z Ajaxom v dveh obdobjih skupaj preživel kar 11 let ter s tem klubom osvojil šest naslovov nizozemskega in tri naslove evropskega prvaka.

Ajax je s preimenovanjem stadiona sledil zgledu Barcelone, ki je že pred časom naznanila, da bo stadion njene rezervne ekipe nosil ime Estadi Johan Cruyff. Mestne oblasti v Amsterdamu so danes še sprejele sklep, da bo ulica, trg, most ali kakšno podobno mestno obeležje v prihodnje nosilo ime po Johanu Cruyffu.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
nananananananana 26.4.2017, 14:17 Prijavi komentar
Bravo :) Tako bi moralo biti povsod. Ne pa neka sponzorska imena.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE