Uredništvo    26. junij 2018
Nesrečnemu Nouriju bi morda lahko bolje pomagali

Ajax: Za Nourija smo storili premalo

Pri Ajaxu so pridobili neodvisno zdravniško mnenje glede obravnave nesrečnega Abdelhaka Nourija, ki je že eno leto v komi. Izvedeli so, da bi njihova zdravniška ekipa lahko storila več.
SORODNE NOVICE
Bolgari imajo najstarejšega vr...
17.11.2018 | Mednarodni nogomet
MLS se oddaljuje od pokala Lib...
16.11.2018 | Mednarodni nogomet
Prosinečki: Vse razen Eura bo ...
16.11.2018 | Mednarodni nogomet
Liga narodov: Rajanje Hrvatov ...
15.11.2018 | Mednarodni nogomet
V Barceloni pogorel, v ligi ML...
14.11.2018 | Mednarodni nogomet
Oscar prvak, a najboljši vseen...
13.11.2018 | Mednarodni nogomet
(foto: /)
Mineva eno leto, odkar se je na pripravah Ajaxa med pripravljalno tekmo zgrudil mladi nogometaš Abdelhak Nouri. Zastalo mu je srce, helikopter ga je sicer prepeljal v bolnišnico, toda njegovi možgani so bili dlje časa brez kisika, to pa je na žalost pustilo trajne posledice. Nouri ima trajne poškodbe, zaradi katerih ne bo nikoli več normalno živel.

Pri Ajaxu so naročili zunanje, neodvisno mnenje, ki je presojalo, če je klubska zdravniška služba ustrezno ukrepala. Ugotovili so, da bi lahko ukrepala bolje in to javno priznali.

"Sprejemamo odgovornost za posledice. Dolgo časa smo bili prepričani, da je Abdelhak prejel najboljšo možno oskrbo na igrišču. Če bi defibrilator uporabili prej, bi Abdelhak bil v boljšem stanju. To ni zagotovo, je pa verjetno," je na posebni tiskovni konferenci priznal generalni direktor Ajaxa Edwin van der Sar.
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE