Damjan Tratnik   2. februar 2016
Umrl agent, ki je gradil most med Italijo in Španijo

Umrl italijanski "super agent"

V 70. letu starosti je za posledicami dolgotrajne bolezni preminil eden najbolj vplivnih nogometnih agentov vseh časov Ernesto Bronzetti.
SORODNE NOVICE
Juve prvič brez strela v okvir...
23.4.2018 | Evropske lige
Sredi noči Napoli pričakalo ve...
23.4.2018 | Evropske lige
Sarri navijačem Juventusa poka...
23.4.2018 | Evropske lige
Serie A: Napoli se vrača po sc...
22.4.2018 | Evropske lige
Video: Ko se srečajo navijači ...
22.4.2018 | Evropske lige
Gattuso: Ko igraš brez duše, s...
22.4.2018 | Evropske lige
(foto: /)
Iz Italije prihaja vest o smrti legendarnega nogometnega agenta Ernesta Bronzettija, ki se je v zgodovino nogometnega posredništva oziroma vpisal kot eden prvih pravih "superagentov". Bronzettijevo delo je bilo največkrat tesno prepleteno z AC Milanom, pri katerem je ustvaril zelo tesen in prijateljski odnos z Adrianom Gallianijem, s katerim je skupaj izpeljal nekaj najbolj odmevnih in kompleksnih poslov v zgodovini kluba.

"Celotna družina rossonerov je močno užaloščena. Naše iskreno sožalje Ernestovi družini. Ernesto je bil dolga leta naš svetovalec in zelo obžalujemo njegovo izgubo,"
so zapisali pri Milanu.

Bronzetti je uradno licenco FIFA pridobil leta 1994, bil pa je vpleten pri številnih odmevnih prestopih kot denimo Brazilcev Kakaja, Rivalda, Ronaldinha in Davida Beckhama. Svojo poslovno kariero je temeljil na mostu, ki ga je zgradil med Španijo in Italijo, eden njegovih največjih zaupnikov in prijateljev pa je bil prav prvi mož kraljevega kluba Florentino Perez.

Bronzetti je bil vpleten tudi v odmevne posle drugega milanskega velikana Interja, saj je bil med drugim "kriv" za to, da so denimo Walter Samuel, Esteban Cambiasso in Luis Figo iz Madrida prestopil v Inter. Njegov zadnji veliki posel je bil prestop Gonzala Higuaina iz madridskega Reala v Napoli.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
Disko Partizan 3.2.2016, 02:14 Prijavi komentar
"ki se je v zgodovino nogometnega posredništva oziroma vpisal kot eden prvih pravih superagentov"..... oziroma kaj?
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE