Uredništvo    25. marec 2017
Silvio Berlusconi bo ostal, dokler bo potrebno

Tukaj bom, dokler bo potrebno

Predsednik AC Milana Silvio Berlusconi je obljubil, da bo v luči vse bolj negotovega prevzema s strani kitajsko-evropskega konzorcija ostal v klubu, dokler bo potrebno.
SORODNE NOVICE
V Evropi so neporaženi le še š...
18.3.2019 | Evropske lige
Italijani so izgubili reprezen...
18.3.2019 | Evropske lige
Serie A: Inter je glavni v Mil...
17.3.2019 | Evropske lige
Video: Jojo na zbor prihaja st...
17.3.2019 | Evropske lige
Napolijev vratar potreboval sl...
17.3.2019 | Evropske lige
Navijači Genoe besni zahtevajo...
17.3.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Italijanski velikan Milan je že celotno sezono v središču prevzemnega viharja, ki še vedno ni popustil. Družina Berlusconi je sklenila sporazum za prodajo kluba kitajsko-evropskemu konzorciju Sino-Europe Sports Group, a iz Italije že dalj časa prihajajo informacije, ki prihodnost kluba držijo v negotovosti. Prevzem formalno še ni bil sklenjen, saj so novi lastniki  zamudili dogovorjene roke nakazil, že dalj časa pa naj bi težava tičala celo v skrivnostnih "botrih" omenjene investicijske skupine, ki naj bi bila tesno povezana z eno od bank v lasti kitajske vlade. Ta naj bi zategnila zavoro pri odtekanju kitajskega kapitala v tujino, kar naj bi bil glavni razlog, zakaj že zdavnaj dogovorjen posel še ni dokončan.

Silvio Berlusconi v klub v zadnjih letih vlaga denar le še za operativno poslovanje, v intervjuju za La Verita pa je obljubil, da bo v luči težav z novimi lastniki v klubu ostal, dokler bo potrebno.

"Tukaj sem in moja družina prav tako. Prodajo bomo nadaljevali šele, ko bodo izpolnjene vse finančne obljube in zagotovila, da bodo novi lastniki oživili klub. Kitajska stran je naletela na nekaj nepričakovanih težav, vendar pa so doslej že nakazali vse prej kot skromna sredstva. Pripravljeni smo spoštovati naše zaveze in še naprej verjamemo v to, da jih bodo spoštovali tudi kupci. Če se na koncu operacija ne bo končala, bomo nadaljevali in zgradili mlado, italijansko ekipo," je povedal Berlusconi.

 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
Rosonero11 25.3.2017, 17:16 Prijavi komentar
Iskreno, me boli kurac, kdo je lastnik. Samo nehaj nategovati navijače vsako leto z novimi zgodbami o ne vem kom. Ni denarja? Razumem, potem se pa obnašajmo kot klub, ki nima denarja. Ni nobene potrebe za vse laži in prazne obljube. Velikov klubov ni imelo denarja in so z pametnim poslovanjem sedaj ime v evropi (borusija, atletiko...)
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE