Anže Zajič   21. julij 2010
Silvio Berlusconi o marsičem, povezanim z AC Milanom

Teater na predsednikov način

Zimzeleni Silivo Berlusconi je povsem zaznamoval uvodni dan priprav italijanskega prvoligaša AC Milana na novo sezono. Brazilski zvezdnik Ronaldinho bo ostal, dokler bo igral nogomet.
SORODNE NOVICE
AC Milan izbira med igralci br...
17.11.2018 | Evropske lige
AVB je imel ponudbi italijansk...
16.11.2018 | Evropske lige
Dybala spregovoril o možnostih...
16.11.2018 | Evropske lige
Tottenhamov igralec leta na Sa...
16.11.2018 | Evropske lige
Ronalda ni ogovoril, ker mu je...
16.11.2018 | Evropske lige
Lepa gesta Rome za nesrečnega ...
15.11.2018 | Evropske lige
(foto: splet)
Včerajšnji dan je bil nekaj posebnega za vse, ki v Italiji držijo pesti za AC Milan. Seveda tudi zaradi tega, ker so nogometaši začeli s pripravami na novo sezono, a hkrati, ker so bili priča pravemu šovu, vrednemu imena tistega, ki je poskrbel zanj. Silvio Berlusconi je na tiskovni konferenci v Milanellu govoril tako zelo, da novi trener Massimiliano Allegri sploh ni prišel do besede in bo pred novinarje znova stopil danes. Premier Italije in dolgoletni prvi mož Rossonerov je razpredal o marsičem in si prislužil tudi zanimivo naslovnico pri časniku La Gazzetta dello Sport. Pri slednjem so jo opremili z naslovom Milanello Theater - Silvio Show, seveda niso pozabili umestiti tudi fotografije helikopterja, s katerim se je Berlusconi pripeljal.

"Imamo dovolj dobro moštvo, ki se lahko kosa z vsakim nasprotnikom. Vsakega od vas izzivam, naj mi pove moštvo, ki premore več sloga kot naše, v katerem so Ronaldinho, Andrea Pirlo, Clarence Seedorf in Alexandre Pato. Seveda, nemogoče je vedno zmagovati, toda dejstvo je, da nam v zadnjih letih ni šlo preslabo. Smo takoj za zelo bogatim Interjem, a tudi pred Romo. Niti ena družina v Italiji ni vložila več denarja kot moja. V zadnjih sedmih letih sem v klub vložil 461 milijonov evrov, več kot 60 na sezono. V zadnjih 25 letih sem zapravil milijardo evrov. Če kje obstaja kupec, ki premore večjo strast kot moja družina v zadnjih 25 letih, potem bi premislil o prodaji. Toda takšne osebe še nisem našel, zato bo AC Milan ostal v moji posesti," je razpredal in razpredal Silvio Berlusconi.

Dva, ne zgolj eden
Vlivni politik, eden najbogatejših zemljanov, je nekaj besed namenil tudi trenerju Allegriju, ki mu je očitno že postalo jasno, kako stvari potekajo na štadionu San Siro, kjer nihče, zares nihče ne more biti večji od velikega predsednika. "Ko ga pogledaš, imaš občutek, da je filmski zvezdnik, toda v resnici je Max Allegri dejansko zelo dober trener. V njem vidimo stvari, ki so idealne za vodenje našega moštva. Seveda pa se mora zavedati, da je njegova misija povsem jasna - zmagati mora v vseh tekmovanjih, v katerih AC Milan sodeluje. Na igrišču bo morala biti njegova ekipa vedno v nadrejenem položaju, nizati bo morala zmage in gledalce navduševati na spektakularen način. In glasno mu sporočam, da v konici naše ekipe ne želim videti le enega napadalca, pač pa dva. Res ne razumem, zakaj je Pato v minuli sezoni igral na bočnem položaju... Tam je bil prisiljen v preigravanje treh, štirih nogometašev," je več kot očitno sporočilo novemu trenerju Rossonerov poslal 73-letni politik.

Brazilec največja atrakcija
Berlusconi je odgovoril tudi na vprašanje, če AC Milan dejansko zapušča Ronaldinho, za katerega naj se ne bi zanimal zgolj Flamengo, pač pa tudi Los Angeles Galaxy. "O Ronaldinhu se je nesmiselno pogovarjati, saj ni nikakršnega dvoma glede njegove prihodnosti. Za AC Milan bo igral, dokler se ne bo upokojil. Je najboljši nogometaš vseh časov in glavna zanimivost v našem klubu, že zgolj zaradi njega se splača kupiti vstopnico za tekmo. Preprosto ni naprodaj. V zadnjem času sicer nisem govoril z njim, toda prepričan sem, da bo podpisal novo pogodbo," je z nekdanjim nogometašem Barcelone zaključil Berlusconi.

Ronaldinho, Alexandre Pato
Ronaldinho ni naprodaj. (foto: Getty Images)


 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 6
Starejši naprej | Novejši naprej
galatik4ever 27.7.2010, 10:46 Prijavi komentar
bojmo realni. silvio naklada in naklada, naredi pa ne nič. dnarja ma ko arabski šejki, samo on govori da ga nima. nakupov(vsaj odmevnejših) ni. v članski ekipi igrajo veterani namesto da bi igrali mlajši nogometaši lepato pa še kdo so izjeme!
Juventino 22.7.2010, 20:59 Prijavi komentar
Aja še nekaj. Le zaradi denarja od dresov/vstopnic so ga pripravljeni obdržati, saj vsi vemo, da trenutno po znanju spada le še med nižje uvrščene ekipe v serie A
Juventino 22.7.2010, 20:56 Prijavi komentar
"Je najboljši nogometaš vseh časov in glavna zanimivost v našem klubu, že zgolj zaradi njega se splača kupiti vstopnico za tekmo. " To je pravi obraz Milančanov. O Ronaldinhotu govorijo, kot bi bil opica v živalskem vrtu, za ogled katere so pripravljeni odšteti veliko denarja.
bayern 22.7.2010, 13:22 Prijavi komentar
Silviu so se že zdavnej skisal možgani.
danix 21.7.2010, 23:19 Prijavi komentar
Bullshit
Milanello 21.7.2010, 20:15 Prijavi komentar
Sivlio zna manipulirati, res je vložil ogromne zneske v klub, zato so mu tudi vračali z lovorikami, ampak sedaj malo denarja - malo muzike ..
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE