Anže Zajič   29. september 2014
Barbara Berlusconi poziva k spremembam

San Siro ni več dovolj dober

Barbara Berlusconi, direktorica italijanskega velikana AC Milana, je potarnala nad stanjem San Sira, hkrati pa vse vpletene pozvala k spremembam v italijanskem nogometu.
SORODNE NOVICE
Piatek je zdaj vreden 80 milij...
18.2.2019 | Evropske lige
Marotta pojasnjuje zaplet z Ic...
18.2.2019 | Evropske lige
Bo Dybala kronski biser prenov...
18.2.2019 | Evropske lige
Serie A: Lazio zamočil v Genov...
17.2.2019 | Evropske lige
Žan Majer gre v Cimerotićev kl...
17.2.2019 | Evropske lige
Piatek že piše zgodovino Milan...
17.2.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Čeprav je San Siro za Evropsko nogometno zvezo (UEFA) dovolj dober, da mu je zaupala finale Lige prvakov za leto 2016, pri AC Milanu vedno glasneje opozarjajo, da igrajo na zastarelem objektu, ki jih ovira pri uresničevanju zastavljenih ciljev. San Siro je dom Rossonerov že vrsto desetletji, deli si ga z mestnim tekmecem Interjem. Toda lastnik je mestna občina, kar je seveda slabo in za AC Milan in za Inter. Pri obeh klubih so že večkrat poudarili, da bi se radi ali preselili na svoje ali prenovili obstoječi objekt, sedaj je tudi direktorica AC Milana Barbara Berlusconi potarnala, da v vodstvo rdeče-črnih res niso zadovoljni s tem, v kakšnem stanju je Stadio Giuseppe Meazza
 
"San Siro je čudovit štadion, na katerem sta AC Milan in Inter spisala svojo zgodovino. Toda danes preprosto ni več dovolj dober. Nogometni štadion mora zagotavljati različne usluge in infrastrukturo, da bi bil lahko odprt sedem dni na teden, ne le na dan tekme. V Italiji je v tem trenutku toliko različnih težav, nevšečnosti. Država daje bore malo ekonomske pomoči, enako velja za regije, občine. Naš največji problem je prepirljivost. Namesto da bi se trudili naš nogomet kar najbolje promovirati v Evropi in po svetu, se prepiramo in ustvarjamo razdvojenost. Morali bi slediti nemški model, kjer so po razočaranju na Euru 2000 spremenili sistem vladanja v nogometu. Spremenili so pravila, ljudi, štadione, akademije za mlade. Ne na najvišji ravni, na vseh. Živimo v državi, ki se noče spremeniti. Ljudje se oklepajo svojih stolčkov, namesto da bi stremeli k prenovi," se je razgovorila Barbara Berlusconi.
 
Vodilni ljudje obeh milanskih klubov so se sicer pred dnevi sestali in se pogovarjali prav o tem, kako kar najbolje voditi San Siro in kako poskusiti vsaj za silo rešiti infrastrukturno problematiko v prestolnici Lombardije.
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
Rosonero11 30.9.2014, 13:05 Prijavi komentar
Madona so nemci carji.. od druge svetovne vojne se samo Italijani očitno niso pobral.. Japonci in Nemci cvetijo... zadnji stavek Barbare je naj bolj žalosten
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE