Anže Zajič   2. november 2011
Razkrili zdravstveno stanje nogometaša AC Milana

Primer Cassano: še bo igral!

Čeprav je res, da bo moral na manjši poseg na srcu, bo Antonio Cassano še igral. Zdravniki pričakujejo, da se bo nogometaš italijanskega prvaka AC Milana na zelenice vrnil čez nekaj mesecev.
SORODNE NOVICE
Piatek že piše zgodovino Milan...
17.2.2019 | Evropske lige
Serie A: Piatek je preporodil ...
16.2.2019 | Evropske lige
Besni navijači Interja kamenja...
16.2.2019 | Evropske lige
Marca razkriva, zakaj se je Re...
16.2.2019 | Evropske lige
Želi Italijane brez brad in te...
15.2.2019 | Evropske lige
Handanović ponosen na trak
15.2.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Strah je bil odveč, Antonio Cassano bo vendarle še igral nogomet. Toda nekaj časa bo kljub vsemu počival. Podrobni zdravniški pregledi so razkrili, da ima nogometaš AC Milana težave s srcem, zato bo moral na manjši kirurški poseg. Vrnil naj bi se čez nekaj mesecev, zato je dokaj verjetno, da bo naslednje poletje igral tudi na Euro 2012.

Novinarji in navijači, ki so se pred bolnišnico Policlinico di Milano začeli zbirati že v zgodnjih jutranjih urah, so dolgo čakali na napovedano izjavo za javnost glede stanja Antonia Cassana. Mnogi so se bali najhujšega, številni so bili prepričani, da bo moral nekdanji član Barija, Rome, Reala iz Madrida in Sampdorie zaradi zdravstvenih težav predčasno končati kariero. Toda okoli 13.30 je vendarle zasijal žarek upanja, ki je nasmejal vse prisotne. Stanje s Cassanom vendarle ni tako resno. Nogometaš sicer še ni izven najhujšega, toda njegova kariera ni v nevarnosti, kaj šele življenje.

Srčna anomalija

A kaj dejansko muči 29-letnega nogometaša? Il Gioiello di Bari Vecchia (dragulj starega Barija) je moral v bolnišnico, ker je imel težave z vidom, govorom, hojo. Bali so se, da je doživel možgansko kap, da se je v telesu znašel krvni strdek, da je nekaj narobe s srcem. Strokovnjaki so ves čas debatirali o tem, kaj bi se lahko zgodilo, marsikdo je bil v napovedih črnogled. Tudi zaradi tega, ker uradne potrditve ni in ni bilo. A razlog za to je sedaj jasen - zdravniki so potrebovali 72 ur, da so lahko povsem pravilno ocenili, kaj se je zgodilo.

Težava se skriva v srcu. Imel naj bi srčno anomalijo, ki povzroča možganske težave zaradi poškodovane krvne plime. Cassano je zaradi motnje pri pretoku krvi v možgane dejansko doživel lažjo možgansko kap, ki pa na srečo ni pustila resnejših posledic. Menda gre za težavo, ki je z rednimi pregledi niso opazili, a je več kot odpravljiva. Po operaciji naj bi bil Cassano tako povsem v redu, čeprav je hkrati res, da bo natančna doba njegovega okrevanja znana šele po posegu. Govori pa se, da bi se lahko vrnil že čez štiri mesece. Oziroma v najslabšem primeru v pol leta.
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 15
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
Lojzinho 5.11.2011, 20:47 Prijavi komentar
Kassano LEGENDA ŽIVA.. CASSANO 4 EVER <3<3<3 YOUR BIGGEST FENN LOJZINHO WISHES YOU ALL D BEST!!YOU HAVE MY PRAIES.. **
napčno 3.11.2011, 12:53 Prijavi komentar
galliani je rekel da so zdravniki povedali da bi cassano lahko igral nogomet že čez dobra dva meseca brez kakršnih koli problemov, ampak EVROPSKA praksa zahteva da je igralec s takimi težavami vsaj 6 mescev na "bolniški", tako da nehajte že se nehaj trest, in ja čelski, z obema dvema lahko plačuješ...!
SupaPippo 2.11.2011, 21:48 Prijavi komentar
Ne vem kok je lahko za nekatere poškodba kolenskih vezi enaka srčnemu obolenju... najbolj smešna je - to je isto saj bosta počivala oba 6 mesecev... katastrofa...
FcArsenall 2.11.2011, 21:22 Prijavi komentar
Dajmo Cassano čim prej se pozdrav pa prit na zelenice.. rad gledam AC Milan ko ti igraš!
Messiniesta 2.11.2011, 20:28 Prijavi komentar
chelsea22 pa se to... zdravstveno stanje ni isto kot pa stanje bankovca. Sicer so pa teli krajsi clanki vec al manj povzetek iz goal.com najveckrat, lastne kolumne so pa daljse. To bi lah dojel ane recimo :)
Messiniesta 2.11.2011, 20:26 Prijavi komentar
chelsea22 kelsi al celski al kaj ste vi... drgac je tole ze ene 10i clanek v zvezi s tem. sicer kaj pa se hoces... dvojezicno diagnozo, pa kateri doktor jo je napisal pa katere so izmene pr sestrah?
chelsea22 2.11.2011, 17:41 Prijavi komentar
napčno to kar si ti napisu jee kot da bi napisu da maš recimo 2 petstotaka in en ma luknjo nasred drug pa ma mal ukrivlejn kot..
napčno 2.11.2011, 17:18 Prijavi komentar
s športnega vidika niti ne, isto bo manjkal 6 mesecev kot npri rossi ki je brez križnih, in isto bo rabil nekaj časa da se vrne med (naj)boljše, in isto je vprašanje ali bo še kdaj enak igralec kot je bil...to da pa ima luknjo na srcu ni nič takega...koliko ljudi živi s podobnimi tžavami celo življenje..pa živi čisto normalno
LuisN@NI17 2.11.2011, 16:42 Prijavi komentar
Želim mu čimprejšnje okrevanje!
napčno 2.11.2011, 14:57 Prijavi komentar
križne*
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE