Anže Zajič   18. september 2010
Bivši trener AC Milana Leonardo napadel Silvia Berlusconija

Premier je zagledan sam vase

Brazilec Leonardo pravi, da se je od AC Milana poslovil predvsem zaradi tega, ker je bilo praktično nemogoče sodelovati z lastnikom italijanskega velikana Silviom Berlusconijem.
SORODNE NOVICE
Juventus z novo finančno injek...
19.2.2019 | Evropske lige
Marotta: Juve, kaj bo pa z Dyb...
19.2.2019 | Evropske lige
Roma ima najboljšega strelca m...
19.2.2019 | Evropske lige
Po farsi in porazu z 0:20 sled...
19.2.2019 | Evropske lige
Monchi: Zaniolu moramo pomagat...
19.2.2019 | Evropske lige
Serie A: Roma ohranja stik z M...
18.2.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Brazilski strokovnjak Leonardo je razkril, zakaj se je odločil predčasno zapustiti klop AC Milana, na kateri bi sicer lahko sedel tudi v tej sezoni - vsaj glede na pogodbo, ki jo je podpisal lani. Nekdanji vrhunski nogometaš pravi, da ga je v slovo prislil predvsem prvi mož italijanskega prvoligaša Silvio Berlusconi. Predsedniku italijanske vlade očita, da je samovšečen in hitro nezadovoljen, če vse ne poteka tako, kot si zamisli sam.

"Po kar trinajstih letih v enem klubu zagotovo ne bi odšel zgolj zaradi taktičnih razlogov. Sploh pa - AC Milan tudi brez mene igra v praktično enakem slogu. Odšel sem, in se ob tem odpovedal enoletni plači, ker sem se želel posloviti kot prijatelj, na najboljši možen način. Vsekakor pa sem odšel tudi zaradi nezdružljivosti naših karakterjev in pogledov na nogometno igro. To vse sem predsedniku tudi povedal. A tako pač je, da samovšečni ljudje ne marajo nikogar, ki ni njihov odsev. Toda v Berlusconiju je nekaj, kar preprosto ne more biti v redu. Nemogoče je soobstajati s predsednikom. Ima svoj poseben slog rokovanja z zadevami, kar je pokazal na predstavitvi Massimiliana Allegrija - zares ne vem, zakaj me je tako zelo kritiziral. Nekaj z njim ni v redu," je razpredal Južnoameričan.

Leonardo je hkrati prepričan, da njegovega naslednika Massimiliana Allegrija čaka sila zahtevno delo. "Upam, da bo imel dovolj časa in tudi prostora za svoje delo, v nasprotnem primeru bo AC Milan že čez eno leto imel novega trenerja. Toda to zares ni v slogu tega kluba, da toliko menja trenerje," dodaja Leonardo, ki so ga novinarji časnika La Gazzetta dello Sport povprašali tudi, ali bi sprejel ponudbo, če bi mu jo poslal Massimo Moratti, predsednik Interja: "Že vrsto let ga poznam in dobro se razumeva. Nikoli ne reci nikoli... AC Milan mi je res pomenil veliko, bil sem njegov nogometaš, direktor in tudi trener. V nekem trenutku sem celo menil, da bo ta klub moja večnost. Toda sedaj se moram sprijazniti, da moram na vse gledati z nevtralnimi očmi in ne očmi navijača AC Milana."

 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
SS777 18.9.2010, 19:38 Prijavi komentar
Za Leonarda je bil največji uspeh v karieri da je premagal Real v Milanu. Pri Interju ne bi bil nič boljši, saj nima sposobnosti da igralce uskladi moralno, s tem mislim na teamwork. Upam da bo šel v Inter pa da ga Allegri raztrga na igrišču. :DD
maverik 18.9.2010, 17:33 Prijavi komentar
BRAVO, si predober človek za sodelovat s temi lopovi!
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE