Anže Zajič   4. januar 2013
Alexandre Pato je preteklost AC Milana

Ne bo ga lahko pozabiti

Alexandre Pato ni več član AC Milana, po prestopu v Corinthians, kamor je odšel, ker želi predvsem redno igrati, pa priznava, da ne bo lahko pozabiti kluba, pri katerem je preživel zadnjih šest let.
SORODNE NOVICE
Koleno je OK, pa bo igral v Fi...
20.2.2019 | Evropske lige
Po operaciji še mesec dni izve...
20.2.2019 | Evropske lige
Mevlja dokončno brez Serie A!
20.2.2019 | Evropske lige
Inter in Barcelona sta vedno b...
20.2.2019 | Evropske lige
Superagent Raiola dobil "dvojk...
20.2.2019 | Evropske lige
Dokazal, da Juventus pač ni vs...
20.2.2019 | Evropske lige
(foto: uradna spletna stran kluba)
In zgodilo se je, kar se je napovedovalo: Alexandre Pato ni več član AC Milana, nadarjeni, a v zadnjem času s poškodbami zaznamovani Brazilec se je vrnil nazaj domov, kjer bo v prihodnje nosil dres aktualnega svetovnega klubskega prvaka Corinthiansa. Marsikdo njegovo zgodnje slovo od Italije obžaluje, čeprav je sam podpiral takšen scenarij, pa tudi Pato pravi, da ne bo lahko pozabiti na klub, pri katerem je preživel zadnjih šest let.

"Pozdravljam vse, predvsem pa se vsem tudi zahvaljujem," je ob slovesu od San Sira dejal Pato, ki je s Corinthiansom podpisal štiriletno pogodbo, AC Milan pa je s prodajo zaslužil 15 milijonov evrov. Je pa ob tem zanimivo, da naj bi zadržal pravico do kar 40 odstotkov od vsake naslednje odškodnine za tega nogometaša. "Zahvaljujem se predsedniku in tudi vsem ostalim ljudem, s katerimi sem sodeloval v teh nepozabnih letih v Milanu. Sedaj se vračam v Brazilijo, igral bom za Corinthians, kjer bom imel možnost rednega nastopanja. To je tudi to, kar v tem trenutku najbolj potrebujem. A priznavam, da ne glede na vse ne bo lahko pozabiti AC Milana. Vedno bom zelo tesno povezan s tem dresom, z barvami tega kluba in seveda z vsemi navijači Rossonerov. Moja največja zahvala gre predvsem njim, ki jih ne bom nikoli pozabil," je še pristavil Pato, ki je v Lombardijo prišel kot 17-letnik, poslavlja pa se po 150 odigranih tekmah in 63 doseženih zadetkih.

Ob tem dodajmo, da naj bi bil Pato dejansko tudi edini Brazilec, ki bo v tem prestopnem roku zapustil AC Milan. Že nekaj časa se glasno govori tudi o odhodu Robinha, za katerega se je ogrel Santos, toda potem ko je slednji za 6 milijonov evrov kupil Walterja Montilla iz Cruzeira, naj bi zaključil s pogovoti glede prestopa Robinha. Tudi zaradi tega, ker si ne more privoščiti 10 milijonov evrov, kolikor naj bi za nekdanjega člana Reala iz Madrida in Manchester Cityja zahteval AC Milan. No, morda pa bosta toliko odštela Flamengo in Fluminense, ki se prav tako zanimata zanj, čeprav brazilski mediji namigujejo, da takšen scenarij vsaj v tem prestopnem roku ni preveč verjeten.

Alexandre Pato
(foto: uradna spletna stran kluba)


 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
Pekinezer 4.1.2013, 16:07 Prijavi komentar
Ajde kralju pozdrav se pa da te vidmo spet u Evropi čez par let!
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE