Uredništvo    10. januar 2017
Oče modernega Milana je navdušen nad delom svojega naslednika

Montella riše mojstrovino

Legendarni trener Milana Arrigo Sacchi je navdušen nad delom Vincenza Montella, ki je po njegovem mnenju v kratkem času na klopi rossonerov dokazal veliko mojstrstvo.
SORODNE NOVICE
Serie A: Granata ustavila nale...
23.2.2019 | Evropske lige
Monchiju se že ponuja boljša s...
23.2.2019 | Evropske lige
Roma želi odrešiti Sarrija
22.2.2019 | Evropske lige
Marotta: Godin je blizu!
22.2.2019 | Evropske lige
Vrednost delnic Juventusa padl...
21.2.2019 | Evropske lige
Koleno je OK, pa bo igral v Fi...
20.2.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Arrigo Sacchi je ob prelomu osemdesetih let prejšnjega stoletja postavil temelje veliki ekipi Milana, ki je kasneje zavladala tako v italijanskem kot evropskem nogometu. Oče modernega Milana še naprej budno spremlja dogajanje v klubu, ki je v zadnjih letih izgubil stik z elito, a se po njegovem prepričanju zahvaljujoč elanu in idejam trenerja Vincenza Montelle prebuja in znova postaja spoštovanja vreden tekmec.

"Montelli ne gre dobro, gre mu zelo dobro. V Milanu riše mojstrovino. Na začetku nisem bil povsem prepričan, saj sem ga sprva videl kot člana skupine trenerjev, ki zagovarjajo napadalen nogomet, a sem imel ob njegovem začetku v Milanu občutek, da je nekoliko stisnil zavoro. Zdaj vidim slog igre, ki mi je zelo všeč," je v intervju za Gazzetto dello Sport povedal Sacchi.

"Mladi? Ta vidik Montellinega Milana mi je najbolj všeč. Z mladimi je potrebno potrpljenje in znanje, da jim preneseš pravilne ideje. Montella je dober učitelj. Mattia De Sciglio si je pod njegovim vodstvom znova povrnil samozavest. Ali pa Alessio Romagnoli, ki zdaj dokazuje, da je vreden denarja, ki ga je MIlan vložil vanj. Tukaj so še Manuel Locatelli, Giacomo Bonaventura, Gianluca Lapadula ...Talentirani in odločni igralci, ki so pripravljeni pomagati drug drugemu. Posledica tega je, če odmislimo rezultat, da navijači ne žvižgajo več. Zdaj pomagajo ekipi in jo potiskajo naprej."

 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 9
Starejši naprej | Novejši naprej
Marchisio8 10.1.2017, 23:42 Prijavi komentar
za to ekipo kot jo imajo in brez nekih zvenečih nakupov poleti mislim da je ta trener naredil res veliko dobrega dela za to ekipo Milana,se kr dobro držijo na lestvici. Montella za moje pojme dober trener
kristjan_ 10.1.2017, 17:18 Prijavi komentar
Očitni koraki naprej v tej sezoni...samo stopnjevat formo in 2-3 kvalitetne okrepitve poleti...Forza Milan
F.C.B. 10.1.2017, 17:16 Prijavi komentar
UNHOLY CULT seveda, da ji, toda napram lanski sezoni je viden napredek. Čez noč žal ne gre, vsekakor pa ima trenutni Milan lepo prihodnost, če bodo obdržali trenutni kader. Kar precej potenciala ima ekipa. Letos morda Europa League, potem pa počasi do mest, ki vodijo v Ligo Prvakov in morda celo tudi boj za naslov. Milan je klub, ki najbolj pogrešam med Evropsko elito.
UNHOLY CULT 10.1.2017, 16:52 Prijavi komentar
tej mojstrovini še dosta manjka
Rosonero11 10.1.2017, 15:59 Prijavi komentar
Eksperimentiral*
Rosonero11 10.1.2017, 15:58 Prijavi komentar
Yup.. Mogoce kaj iz primavere potegnit, ce ze nimajo denarja.. Mladi Vido in se dovolj je talenta tam, sam letos se nam gre zelo za tocke, dvomim, da bi se kaj z mladimi ekspermimentiral
retropil 10.1.2017, 15:32 Prijavi komentar
Lani je Miha izgubil kompas. Začel je s čudnimi rotacijami, preizkušal nove taktike ipd. Nekateri igralci so ostali brez priložnosti. Letos upam da Montella ne ponovi njegove napake. Upam na morda kakšno okrepitev za rezervo Romagnoliju in Paletti, kakšnega igralca za menjavo Locatelliju, ter pa seveda krilo, kjer imamo praktično le Susa in Nianga. Res da vse večkrat igramo tudi z drugim sekundarnim napadalcem, namesto enega krila, ampak to ne bo šlo večno.
Who? 10.1.2017, 14:32 Prijavi komentar
Čeprav, še vedno ni to Milan iz šampionskih let je pravi balzam pogled na lestvico, da je AC spet okoli vrha. zadnjih par sezon je bilo prav žalostno gledat, ko so bili bližje drugi polovici lestvice, kakor vodilnim pozicijam. Kar tako naprej, pa če kapne še nekaj kitajskega kapitala in da ga pametno porabijo, bomo spet lahko gledal prave derbije.
Rosonero11 10.1.2017, 13:47 Prijavi komentar
Lani smo evropo zapravili v drugi polovici sezone, predvsem zato ker ni bilo okrepitev po mojem. Letos bomo se videli, sigurno pa rabimo sirino na krilih. Suso in Jack ne moreta sama odpeljati sezone do konca, tudi ce Niang pride nazaj v formo bo tezka. Forza Milan!
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE