Damjan Tratnik   6. avgust 2012
Silvio Berlusconi želi unovčiti svoja politična poznanstva

Milan preko Putina do Gazproma?

Lastnik Milana Silvio Berlusconi želi preko svojega političnega zaveznika Vladimirja Putina v svoj nogometni klub vpeljati novega investitorja. Resen kandidat je Gazprom.
SORODNE NOVICE
Higuain: Juventus me je brcnil...
18.10.2018 | Evropske lige
Santos želi zadržati Gabigola,...
17.10.2018 | Evropske lige
Dybala v težavah po tekmi z Br...
17.10.2018 | Evropske lige
Piatek? Prepričati bo treba Pr...
17.10.2018 | Evropske lige
Barzagli: Liga prvakov je Juve...
17.10.2018 | Evropske lige
Inter zaprl vrata Malcomu
17.10.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Ni skrivnost, da je finančno stanje italijanskega velikana Milana tudi po prodajah največjih zvezdnikov še vedno kritično in da lastnik kluba Silvio Berlusconi preko svojega do grla zadolženega podjetja Fininvest klubu finančno ne more več pomagati tako kot v preteklih letih oziroma desetletjih. V Italiji je vse več govora o tem, da Berlusconi že išče svojega naslednika, po zadnjih informacijah sodeč pa skuša nekdanji italijanski premier klub rešiti tudi s svojimi bogatimi političnimi poznanstvi. Berlusconi naj bi namreč k reševanju Milana povabil ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki naj bi preko naftnega koncerna Gazproma, ki je v delni državni lasti, skušal spodbuditi investicije v sloviti italijanski klub.

"Tuji investitorji? Zakaj pa ne. Naša vrata so odprta vsem, ki so pripravljeni pomagati. Vsi imamo radi Milan in temu klubu želimo le najboljše," je na vprašanje o morebitnem vstopu ruskega kapitala odgovoril Berlusconi.

Magnat, ki že skoraj tri desetletja obvladuje sedemkratne evropske prvake, je sicer prepričan, da bo močno zategovanje pasu že čez nekaj let obrodilo sadove.

"Naše finance bodo urejene v naslednjih treh oziroma štirih letih,"
je povedal Berlusconi, ki je pred dnevi priznal, da si Milan dandanes ne more več privoščiti nakupa največjih nogometnih zvezdnikov.

Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 5
Starejši naprej | Novejši naprej
retropil 7.8.2012, 14:37 Prijavi komentar
pipo444 se popolnoma strinjam! če lastnik kluba nima denarja za nove velike nakupe, še ne pomeni da je klub v dolgovih! milan nima dolga! nekateri velikani pa imajo po krepko čez 100 miljonov dolga, ampak to je vam nepomembno :)
pipo444 6.8.2012, 23:54 Prijavi komentar
"Naše finance bodo urejene v naslednjih treh oziroma štirih letih," -tega nikoli ni izjavil. Izjavil je da so sedaj klubske finance urejene za naslednja tri-štiri leta.Klub ni v nobenih finančnih težavah, ker za razliko od večine evropskih klubov (tudi vseh španskih in angleških), nima težav z začetkom finančnega fair-playa. Članek je ena velika neumnost.
IKE 6.8.2012, 22:12 Prijavi komentar
tudi povišanje plač ne bil tolikšen problem če bi vmes prodali sedorfa gatusa in pirla ...ne pa da so počakali do izteka pogodb ...
IKE 6.8.2012, 22:11 Prijavi komentar
dinho .... letna plača ekipe bo za cca 60M manjša od plače lanske ekipe....
Dinho8O 6.8.2012, 21:55 Prijavi komentar
Ko bi tako razmišljali tako leta 2007 po osvojitvi LP, ko niso odslovili odsluženih igralcev ali pa bistveno znižanje plač "benchwarmerjev"
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE