Anže Zajič   19. januar 2012
Paolo Maldini o tem, zakaj se ne vrne v AC Milan

Ljubezen očitno ni dovolj

Legendarni Paolo Maldini je spregovoril o tem, zakaj se ne vrne nazaj v AC Milan, kjer je preživel vso svojo nogometno kariero. Pravi, da bi se rad lotil kakšne funkcije, a dodaja, da očitno ni zaželen.
SORODNE NOVICE
Koleno je OK, pa bo igral v Fi...
20.2.2019 | Evropske lige
Po operaciji še mesec dni izve...
20.2.2019 | Evropske lige
Mevlja dokončno brez Serie A!
20.2.2019 | Evropske lige
Inter in Barcelona sta vedno b...
20.2.2019 | Evropske lige
Superagent Raiola dobil "dvojk...
20.2.2019 | Evropske lige
Dokazal, da Juventus pač ni vs...
20.2.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Da je Paolo Maldini ena največjih legend AC Milana, ni nobenega dvoma. Upokojeni nogometaš je pri aktualnem prvaku Italije igral kar 24 let, v tem času je osvojil praktično vse, kar se je osvojiti dalo. A čeprav je dal toliko temu klubu, zanj tam sedaj, ko je v nogometnem pokoju, ni prostora. Maldini sicer pravi, da bi se z veseljem lotil kakšne vodstvene funkcije, a pravi, da so ljudje v klubu tisti, ki nočejo sodelovati z njim. Maldini se je sicer pred časom precej zameril predvsem navijačem, in sicer zaradi tega, ker je kritiziral politiko kluba glede deljenja vstopnic. Je morda prav to krivo, da so zanj vrata San Sira zaprta?

Morda je problem za nekatere

"Silvio Berlusconi je že velikokrat omenil moje ime, enako velja za Barbaro Berlusconi, toda dejstvo je, da mi doslej nihče ni ponudil še nič. Leonardo me je želel blizu svoji ekipi, Massimiliano Allegri pa bi si želel, da bi bil vmesni človek med moštvom in klubom. Tudi številni soigralci si želijo, da bi se vrnil, toda vrata so še vedno zaprta. Ne vem, zakaj," se sprašuje 43-letnik, ki je za Rossonere odigral kar 902 tekmi in zabil 33 golov, ter nadaljuje: "Kar se tiče mene, ne vidim razloga, zakaj ne bi mogel sodelovati z Adrianom Gallianijem. Toda z njim se preprosto ne morem pogovoriti. AC Milan je seveda klub, ki ga nosim v srcu in rad bi mu vrnil, kar mi je dal. Do tega dresa čutim močno in brezpogojno ljubezen. Moj edini pogoj bi bil, da bi lahko svoje delo opravljal z življenjskimi idejami, ki jih imam. Nočem se kazati v javnosti, toda skozi leta sem prišel do intelektualne samostojnosti, ki se ji seveda ne mislim odpovedati. Me pa zanima zgolj to, kar je dobro za AC Milan. A to je morda problem za nekatere. Ni me strah povedati, kar mislim. Nočem pa nikogar nič učiti, kaj šele, da bi zahteval službo zase. Rad bi se prišel učiti, rad bi nekaj vrnil mojemu klubu."

Pariz? Morda, zakaj ne
Maldini je v pogovoru za La Gazzetto dello Sport razkril tudi to, da ga je Carlo Ancelotti vabil v Chelsea, da bi se preselil v Paris Saint Germain, pa je nekaj, kar ne izključuje: "Res je, imel sem ponudbo za selitev v Chelsea, toda to je bilo tedaj, ko sem ravno nehal z igranjem. Tudi New York Cosmos me je kontaktiral, toda njihova ideja ni bila dovolj jasna. Dejstvo je, da sem zaljubljen v nogomet in prej ali slej bom spet dejaven v njem. Če ne pri AC Milanu, pa si vsekakor ne želim, da bi me imeli za izdajalca. Pariz? Bil sem tam, a sem obiskal le dva prijatelja, Ancelottija in Leonarda. No, srečal sem se tudi s predsednikom, toda nisem prejel nobene ponudbe. Vem pa, kaj bi lahko dal temu klubu - izkušnje, ljubezen do tega športa, voljo po delu pri resnem projektu. A nisem nikogar prosil za nič."

Paolo Maldini
(foto: Getty Images)


 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 6
Starejši naprej | Novejši naprej
kovac 19.1.2012, 15:04 Prijavi komentar
Legenda for ever!!!
frumpy 19.1.2012, 14:40 Prijavi komentar
še en dokaz da je tisti obritoglavi galliani človek,ki ga zanima le lastna rit in lasten žep..
xXx 19.1.2012, 14:22 Prijavi komentar
dinho80 prosm če nehaš dajet pousod komentarje ki niso potrebni, ker iskreno izpadeš kot en bogi pobec ki nima kej druzga delat...:) maldini je pa legenda to pa nimam kej;D
Ajax88 19.1.2012, 14:12 Prijavi komentar
Maldini kralj se zmeram ! zasluži si največje spoštovanje od useh :)
wazza#10 19.1.2012, 13:43 Prijavi komentar
Elativ maldini je bil skoraj edina Fergusonova velika želja, ki ni bila nikoli uresničena. Hotel ga je pripeljati ko je bil Maldini še na vrhuncu svoje kariere, kot igralca, ne za kakšno drugo vlogo. Ko je povprašal Maldinijevega očeta, s katerim sta dobra znanca, o možnosti za Maldinijev prihod je njegov odgovor v enem izmed intervjujev opisal takole: Pogledal me je kot da sem norec, ta pogled mi je povedal vse, takoj mi je bilo jasno da bo celo kariero preživel v Milanu. :)
elativ 19.1.2012, 13:32 Prijavi komentar
A ga ni že večkrat vabil tudi Fergie, da se pridruži unitedu?
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE