Uredništvo    3. oktober 2017
Igranje z usodo Milana

Kitajci že iščejo nove investitorje

Kitajski lastniki AC Milana že pospešeno iščejo nove soinvestiorje, ki bi razbremenili hudo finančne breme vodenja kluba, ki v zadnjih letih posluje z velikanskimi izgubami.
SORODNE NOVICE
FFP: UEFA je kaznovala Milan
14.12.2018 | Evropske lige
Arsenal ponuja, Roma zavrača
14.12.2018 | Evropske lige
Gattuso: Milan je bil neodloče...
14.12.2018 | Evropske lige
Marotta je izbral Inter
13.12.2018 | Evropske lige
Paqueta? Dober je, a (še) ni K...
12.12.2018 | Evropske lige
Spaletti našel izgovore za neu...
12.12.2018 | Evropske lige
(foto: /)
Kitajski konzorcij, ki ga zastopa poslovnež Li Yonghong, je to poletje izpeljal izjemno zahteven in drag prevzem italijanskega velikana Milana, za katerega je skupaj odštel kar 740 milijonov evrov, kar je z naskokom najvišja kitajska investicija v kateri koli evropski nogometni klub. Že v času zaključevanja posla je imel konzorcij veliko težav pri pridobivanju sredstev, rešilno bilko pa mu je v zadnjih trenutkih ponudil zasebni ameriški sklad Elliott, ki je Kitajcem posodil 180 milijonov evrov, ki morajo biti ob 10-odstotni obrestni meri odplačani do oktobra leta 2018.

Tiskovna agencija Reuters poroča, da imajo lastniki Milana vse več težav z nadzorovanjem poslovanja kluba, ki je samo v lanski sezoni ustvaril kar 75 milijonov evrov izgube. Reuters se sklicuje na več virov, ki trdijo, da Yonghong intenzivno išče nove investitorje, ki bi ublažili finančno breme. Yonghong ima veliko težav zaradi nedavnega sklepa kitajske vlade, da se močno omejijo kitajske investicije v panoge kot je denimo šport, zaradi česar imajo številni kitajski lastniki evropskih klubov precej zvezane roke.

Vodstvo Milana naj bi razmišljajo o tem, da bi Milan uvrstilo na kitajsko borzo in tako skušalo pridobiti svež kapital, druga možnost pa je vezana na nove kitajske partnerje, a je ta v tem trenutku precej zahtevnejša zaradi omenjenih stališč kitajske vlade.

Milan je v poletnem prestopnem roku za okrepitve namenil kar 230 milijonov evrov in v tem smislu zaostal le za francoskim PSG in angleškim Manchester Cityjem. Moštvu trenutno na igrišču ne gre najbolje, saj je v italiijanskem prvenstvu v sedmih krogih doživelo že tri poraze in krepko zaostalo za vrhom.

 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 17
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
forzamilan7marco 7.10.2017, 00:34 Prijavi komentar
maverik se bomo maja pogovarjal ok sezona komaj začela
forzamilan7marco 7.10.2017, 00:30 Prijavi komentar
maverik ne sanjaj prosim.Milan nima dobenih finančnih težav. In milan se bo boril za lp.Točkovno je vse možno, kikse bodo imeli tudi drugi.Pravljičar si bolj kot ne ti ki verjameš medijskim bučkam.
retropil 4.10.2017, 10:27 Prijavi komentar
Brez skrbi, da niso neumni. Niso se zapufal, zato da bi brez vsega ostal. Pred kakim mesecem se je pisalo, da je posojilo od Elliott group praktično že odplačano. Tako da verjeti nekaj ali verjeti drugo... Jaz vrjamem, da finančnih težav ni. Se pa lahko pojavijo, če drugo leto ne bo lige prvakov.
Lamus 4.10.2017, 07:58 Prijavi komentar
@olongjonson kaj nekaj na pamet tupiš, saj pa to piše vsepovsod :)
maverik 4.10.2017, 07:56 Prijavi komentar
VSI italijanski mediji so to pred dnevi poročali o finančnih težavah Milana in iskanju dodatnih virov za odplačevanje dolgov. Žal so prav vsi tej mediji krivi, za to situacijo, ki sedaj vlada okrog milana. Mediji so napihovali navijače in jim fantazirali o super ekipi, ki bo zmagovala in sanjala in nevem še vse kaj, mediji so hvalili nakupe in kovali v zvezde povprečne igralce, sedaj pa se bodo šli razsvetljenstva. Kdor ima vsaj malo soli v glavi in je zadevo spremljal brez emocionalne plati, se je zavedal, da na igrišču ne bo nič in kam rine zadev ter kako se bo pravljica končala. Žal je že na začetku oktobra prišel volk v vaši pravljici. Novembra je še sestanek z Uefo, kjer so bojo mogli zmenit kaj z dolgom tako da bojo spet kašne novice. V glavnem se je začelo. Mene pa zanima ena stvar; A se bo kdo opravičil Jamesu Pallotti, ko jih je že poleti razkrinkal? Takrat so se vsi repenčili in grdo zmerjali, še zdaj pa niso pokazali bilanc na sodišču kot je Fassone obljubil... Pa še eno vprašanje; kje je pravljičar Marko7 al nekaj takega, ko je poleti pisal pravljice in vsem solil pameti o glorioznem pohodu Milana na Scudetto in ligo prvakov. Vsekakor pa "SREČNO MILAN".
olongjonson 3.10.2017, 23:24 Prijavi komentar
dej clovek ce bi kaj spremljal bi vedel ko je kaka novica solidna je na nogomaniji vcasih tudi po mescu komaj gor ko se gre za ita klube... in zdej o tem nikjer ne pise razen na nogomaniji in bos reku da je nogomanija azurna bolj kot ita medji lol intelekt pa tak copy paste google translate je visek tukaj...
Intelekt 3.10.2017, 19:02 Prijavi komentar
olongjonson .. Zakaj je to smešno? Saj ni vir tega nogomania. Smešni so potem ita mediji ker niso dovolj ažurni al kk ?
Peppino Prisco fan 3.10.2017, 18:39 Prijavi komentar
roza je o tem poročala v petek.....29 SETTEMBRE 2017 - MILANO Uno o più partner, anche italiani, disposti ad investire nel club rossonero. E' quelli che starebbe cercando il proprietario del Milan Li Yonghong, secondo Reuters. La famosa agenzia di stampa riferisce che l'imprenditore cinese sta sondando il mercato per eventuali nuovi soci. La prima fonte riferisce che "Li sarebbe molto più tranquillo nel condividere il rischio finanziario. Il club ha perso 75 milioni di euro nel 2016 e ci si aspetta che i conti siano ancora in rosso per almeno un altro anno"....... ELLIOTT E IL DEBITO — Allo stesso tempo, i consulenti del proprietario rossonero, sarebbero al lavoro per rifinanziare il debito con il fondo statunitense Elliott. In pole, in questo caso, ci sarebbero Goldman Sachs e Merril Lynch.
Rosonero11 3.10.2017, 17:35 Prijavi komentar
novinarske buče.. https://www.youtube.com/watch?v=5vhkSrqMAGA Forza
Dinho8O 3.10.2017, 16:45 Prijavi komentar
Mislim, da dolocene tezave obstajajo zaradi omenjenih omejitev pri pridobivanju financnih sredstev iz Kitajske v Italijo.Je pa popolna iznisljotina, da je milan v financnih tezavah in zato isce nove investitorje. Tezava je samo zaradi omenjenih omejitev. Izguba 75M je bila po krivdi poslovanja prejsnjega vodstva, ki je moralo seveda pokriti novo vodstvo. To nima popolnoma nobene veze z novim vodstvom. Milan ima najboljše mozno vodstvo, zdaj je to treba se pokazat na igriscu. Imam popolno zaupanje v fassoneja in mirabellija. Porazi so tezki, ampak bojo pa zmage v bližnji prihodnosti toliko slajse. Ko ti srce bije za nek klub, zmage in porazi sploh ne igrajo vloge, dokler lahko v soboto/nedeljo zvecer to melodijo: https://youtu.be/kSyT_AU1l18 Forza Milan!
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE