Anže Zajič   27. januar 2012
Uroš Palibrk bo okrepil vrste Rijeke

Iz Italije na Reko

Mladi slovenski nogometaš Uroš Palibrk je zapustil vrste italijanskega velikana AC Milana. Po novem se bo dokazoval na Hrvaškem, kjer se je za sodelovanje dogovoril z Rijeko.
SORODNE NOVICE
Vrednost delnic Juventusa padl...
21.2.2019 | Evropske lige
Koleno je OK, pa bo igral v Fi...
20.2.2019 | Evropske lige
Po operaciji še mesec dni izve...
20.2.2019 | Evropske lige
Mevlja dokončno brez Serie A!
20.2.2019 | Evropske lige
Inter in Barcelona sta vedno b...
20.2.2019 | Evropske lige
Superagent Raiola dobil "dvojk...
20.2.2019 | Evropske lige
(foto: splet)
Po Damirju Čehiču se bo v vrste Rijeke preselil še en nogometaš iz Slovenije. Hrvaški mediji so že nekaj dni govorili, da se bo prestop zgodil, zdaj je Rijeka tudi uradno potrdila prihod Uroša Palibrka, ki je zadnjih nekaj let preživel v Italiji. Tja ga je iz matičnega Triglava odpeljal sloviti AC Milan, pri katerem pa v članski ekipi pričakovano ni dobil priložnosti za dokazovanje. Na začetku sezone je bil posojen nižjeligašu iz Viareggia, pri katerem pa se ni naigral. Sedaj se bo poskušal dokazati na Reki, kjer je v preteklosti igralo že kar nekaj Slovencev, tudi Sebastjan Cimerotič in Nastja Čeh.

"Če ga je opazil AC Milan, potem to pomeni, da premore kvaliteto in potencial. Kaj se je potem dogajalo z njegovim razvojem, ne vem. Kljub vsemu verjamem, da nam bo koristil," je prepričan trener Ivo Ištuk. Na Kantridi sicer še vedno pomnijo, da jim je danes 19-letni Palibrk pred časom kot mladinec Rossonerov na turnirju Nereo Rocco zabil dva gola, enega celo s sredine igrišča...
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 9
Starejši naprej | Novejši naprej
zajtam 27.1.2012, 17:03 Prijavi komentar
@easy_G, ti si faca, Uroš bo kmalu Pliberk (Bleiburg).
easy_G 27.1.2012, 15:28 Prijavi komentar
problem je it mlad v italijo k top 4 klubom, ker ne forsirajo svojih igralcev, da o lepoti igre ne govorim. vsi mladi v sloveniji bi mogli v nemčijo, tam bi pa plibrik bil car...še se bo slišalo o njem, to ni za dvomit...
wazza#10 27.1.2012, 13:43 Prijavi komentar
Mah tip je kralj, kaj je počel v slovenskih mladinskih ligah, dobesedno je igral Playstation na igrišču. Pa ne ga tukaj obsojat da je prezgodaj odšel, ker bi jih 99% naredilo isto. A ne dojamete da v Sloveniji ni prihodnosti, razen če igraš za Maribor ali Olimpijo? Kaj naj bi igral za Triglav za 500 eur na mesec s takim talentom kot ga ima/je imel? Pa saj ni nor. Pri Milanu ima/je imel fix 5000 eur na mesec, o tem večina igralcev v Sloveniji lahko samo sanja. In kaj je lahko boljša odskočna deska, to da igraš za Triglav 1. slo ligo ali dejstvo da si 3 leta preživel v Milanu pri njihovi primaveri? Nevem no, mogoče se je odločil za prevelik klub za začetek, ampak če bi ostal v Sloveniji bi bilo pa tudi neumno, preprosto bi zaviral svoj napredek (z izjemo prestopa v Maribor). Poznam ogromno igralcev njegovih let ali malo starejših ki niti 500 eur ne dobijo v prvi SLO ligi, kako naj se osredotočiš samo na nogomet če pa veš da od tega nikoli ne boš mogel živeti? Tisti ki tvegajo, so velikokrat bolj uspešni od tistih ki take priložnosti zavrnejo, njemu se pač ni zneslo, nikoli pa ni prepozno da zopet ekplodira.
Robot 27.1.2012, 13:37 Prijavi komentar
Kako boš uspel, če si vsak vikend pijan?
zajtam 27.1.2012, 12:33 Prijavi komentar
Ja, precej faktorjev je ki odločajo o tem ali boš "prodrl" na valiko sceno ali se boš izgubil v povprečju.Uroš je obetal ogromno (pri U14 je v ligi v 25 tekmah zabil 55 golov).Kar zgodaj se je podal v Italijo, čeprav je imel možnost tudi za otok (Chelsea).Pri Milanu pa je težko tako mlad prodreti v ekipo (čeprav je Merklu ki je bil Urketov soigralec trenutno to uspelo, zaradi razmer pa kljub temu).Upam, da se pri Reki ponovno uveljavi, saj je kontinuirano igranje zanj najbolj pomembno.Na posoji pri FC Esperio Viareggi ni dobil dosti igralnega časa.Je pa res, da je pri vsem kar sem omenil najbolj pomembno da imaš glavo na pravem mestu.
Messiniesta 27.1.2012, 11:52 Prijavi komentar
za tiste ki ne veste, Uroš je tale, k je najbližje objektivu.
Messiniesta 27.1.2012, 11:52 Prijavi komentar
prekmalu je sel... vsaj po mojem... veliko je blo ze Slovencev, k so sli mladi v Italijo in so se potem izgubili.
zajtam 27.1.2012, 11:09 Prijavi komentar
Urke je še vedno član Milana je le posojen na Reko.Kaj imata kluba med seboj pa mi ne vemo.
Player 27.1.2012, 10:07 Prijavi komentar
zakaj pa ne kakšen slovenski prvoligaš? menim da je rijeka v tem trenutko na nivoju, mure, gorice, domžal, rudarja,...
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE