Anže Zajič   11. december 2012
AC Milan prepričal svojega nekdanjega asa

Gattuso priznal zmoto

Italijanski veteran Gennaro Gattuso, ki nosi dres Siona, pravi, da se je motil, ko je po slovesu od AC Milana govoril, kako stvari niso več takšne, kot bi morale biti.
SORODNE NOVICE
Vrednost delnic Juventusa padl...
21.2.2019 | Evropske lige
Koleno je OK, pa bo igral v Fi...
20.2.2019 | Evropske lige
Po operaciji še mesec dni izve...
20.2.2019 | Evropske lige
Mevlja dokončno brez Serie A!
20.2.2019 | Evropske lige
Inter in Barcelona sta vedno b...
20.2.2019 | Evropske lige
Superagent Raiola dobil "dvojk...
20.2.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Ko se je Gennaro Gattuso poleti poslovil od svojega ljubljenega AC Milana, že res ni mogel skriti čustev, a ko se je njegova glava nekoliko shladila, je povedal tudi kar nekaj pikrih na račun Rossonerov. V prvi vrsti ga je zmotilo, da v njegovi zadnji sezoni na San Siru v garderobi niso več vladale takšne razmere kot pred tem. Gattuso je med drugim govoril o "anarhiji" in "pomanjkanju spoštovanja"", toda danes trdi, da se je tedaj motil, da ni imel prav in da mu je zaradi tega žal.

"Morda danes kdo pogreša moje klofute, toda tedaj sem se vsekakor motil s svojimi izjavami. Tedaj sem govoril iz srca, a ne bi smel kritizirati zgolj zaradi tega, ker nisem razumel, kaj se dejansko dogaja. Carlo Ancelotti je imel prav, ko mi je nekoč dejal, da so nogometaši kot konji - nihče ne teče na isti način. Danes to razumem. Napaka je bila, da sem od nove generacije pričakoval, da bo enaka naši. Ni mi bila všeč frizura El Shaarawyja, niso mi bile všeč njegove obrvi, toda dokazal je, da je zares fenomen. Ponavljam, motil sem se, ko sem govoril, kar sem," se je s pepelom posul 34-letnik, ki danes igra v Švici za Sion.

Gattuso je glede svojega slovesa od kluba, pri katerem je preživel več kot desetletje in z njim osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, v pogovoru za Guerin Sportivo še dodal: "Ljubim AC Milan, to so bile moje sanje, ki so trajale 13 let. Sem navijač, ki je imel neverjeten privilegij, da je lahko dvignil pokal Lige prvakov, nosil kapetanski trak in postal šesti igralec po številu nastopov v zgodovini tega kluba. Odšel sem, ker sem hotel še naprej igrati. Dobil sem ponudbo, lahko bi postal pomočnik trenerja pri AC Milanu, toda to ni bilo to, kar sem želel jaz. Od AC Milana se vseeno nisem poslovil, čutim ga v srcu. V teh mesecih se raje nisem odšel posloviti od vseh, ki jih imam rad, ker bi drugače časopisi povsem ponoreli. Ko slišim, da me ljudje še vedno spoštujejo, cenijo in lepo govorijo o meni, pa vem, da sem ravnal prav, ko sem odšel."
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 5
Starejši naprej | Novejši naprej
Uber_alles 11.12.2012, 22:23 Prijavi komentar
Rudonja imas pivo v dobrem
Montana 11.12.2012, 20:45 Prijavi komentar
Dober igralec, ki je dolgo igral v napačnem moštvu.
Pekinezer 11.12.2012, 16:43 Prijavi komentar
Meni najboljši igrač, ne bi ga smel spustit boranje!
Rosonero11 11.12.2012, 16:10 Prijavi komentar
Nebi škodilo če bi še eno sezono igral pri nas, sploh sedaj po poškodbi dejonga.
fuzbalman 11.12.2012, 15:21 Prijavi komentar
haha pa 10 bolšo frizuro ma ko on
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE