Damjan Tratnik   12. maj 2012
Gattuso bi se vrnil k svojemu nekdanjemu klubu

Gattuso bi pomagal Rangersu

Poslavljajoča se legenda Milana Gennaro Gattuso bi zadnjo sezono svoje profesionalne kariere rad odigral v majici škotskega Rangersa. Zadnjo besedo bo imela žena.
SORODNE NOVICE
Barzagli: Liga prvakov je Juve...
17.10.2018 | Evropske lige
Inter zaprl vrata Malcomu
17.10.2018 | Evropske lige
Juventusovi navijači so besni ...
16.10.2018 | Evropske lige
Inter je našel cenejšo alterna...
16.10.2018 | Evropske lige
Milan rešil zelo pomembno pogo...
16.10.2018 | Evropske lige
Mihajlović se je zasitil Itali...
15.10.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Dinamo Milanove srednje vrste v zadnjem desetletju Gennaro Gattuso je pred dnevi najavil svoje slovo od kluba, pri katerem je nastopal kar 13 let in v tem času s svojo prepoznavno borbenostjo med navijači Milana užival izjemno priljubljenost. 34-letni vezist je ocenil, da so leta storila svoje, a nogometne kariere še ne namerava skleniti. Zadnjo sezono bi rad odigral v majici škotskega Rangersa, kjer je pred 15 leti prvič opozoril nase.

"Moram govoriti še s svojo ženo, ona bo odločala. Če bi bila odločitev le moja, bi se najraje vrnil v Rangers. Žal pa je klub v globoki krizi in je trenutno v stečajnem postopku. Ko sem odšel tja, sem bil povsem neznan. Pri Rangersu sem napredoval in se izboljšal. Zelo rad bi se vrnil za leto dni," je povedal Gattuso, ki je sicer na Škotskem spoznal svojo ženo Monico, ki je sicer Škotinja italijanskih korenin.

Gattuso je vrste Rangersa zapustil zgolj po letu dni in se preselil k Salernitani, kmalu zatem pa so ga opazili veljaki Milana in ga leta 1998 zvabili v svoje vrste. Leta v Milanu so bila zanj neprecenljiva.

"To so bila fantastična leta, sanje pravzaprav. Trinajst let res ni malo. Ko nadeneš nase majico kluba, o kateri sanjaš kot otrok ... No, življenje gre seveda naprej. Še naprej se želim boriti, moje nogometne kariere še ni konec," je povedal Gattuso, ki je zaradi težav z očesom v letošnji sezoni odigral vsega pet tekem.

Priljubljeni Ringhio pravi, da so mu v Milanu želeli ponuditi podaljšanje sodelovanja, a po tehtnem premisleku je sklenil, da je napočil čas za slovo.

"Naš cikel je prišel h koncu, tako kot je bilo nekoč z Nizozemci (Ruudom Gullitom, Marcom van Bastnom in Frankom Rijkaardom – op.a) ali s Paolom Maldinijem in Alessandrom Costacurto. Nikogar več ne želim obremenjevati oziroma dušiti, čeprav me je vodstvo kluba želelo zadržati. Ni bila lahka odločitev, a vseeno mislim, da sem se odločil prav. Kot nogometaš nisem več mogel dati več. Počutil sem se praznega in v meni ni bilo več bojevnika. Bolj kot to sem se počutil kot maskota. Vedel sem, da ne bom imel več mesta v začetni enajsterici in normalno je, da nihče ne želi sedeti na rezervni klopi. Ne glede na to sem vselej spoštoval vse svoje trenerje,"
je še pristavil Gattuso.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE