Uredništvo    30. junij 2018
Potencialni kupec Milana je spregovoril

Commisso: Očitno vodstvo Milana noče prodati kluba

Potencialni kupec AC Milana, ameriško-italijanski milijarder Rocco Commisso, pojasnjuje razloge, zakaj tudi več mesecih trajajočih pogajanjih ni dogovora za prevzem kluba.
SORODNE NOVICE
AC Milan izbira med igralci br...
17.11.2018 | Evropske lige
AVB je imel ponudbi italijansk...
16.11.2018 | Evropske lige
Dybala spregovoril o možnostih...
16.11.2018 | Evropske lige
Tottenhamov igralec leta na Sa...
16.11.2018 | Evropske lige
Ronalda ni ogovoril, ker mu je...
16.11.2018 | Evropske lige
Lepa gesta Rome za nesrečnega ...
15.11.2018 | Evropske lige
(foto: /)
Italijanski velikan AC Milan se še naprej nahaja v zelo kočljivem obdobju svoje zgodovine. Izključitev iz evropskih tekmovanj je ena najhujših blamaž v novejši zgodovini kluba, še naprej pa vlada velika nejasnost glede prihodnosti kluba,  ki je trenutno predmet prevzemnih pogajanj med obstoječim vodstvom kluba in ameriško-italijanskim milijarderjem Roccom Commissom.

Po zadnjih informacijah sodeč Kitajec Yonghong Li ni pripravljen prodati kluba oziroma zahteva pogoje, ki so  za Commissa nesprejemljivi. Američan se je preko svoje PR službe oglasil in v izjavi za javnost obelodanil stanje pogajanj z njegov pogajalske strani.

"Kot namigujejo številni medijski zapisi in profili na socialnih omrežjih, se gospod Commisso zanima za nakup nadzornega deleža v AC Milanu. Medijski zapisi o gospodu Commissu v veliki večini primerov niso točni. Doslej ekipa gospoda Commissa ni želela podajati javnih obvestil o stanju pogajanj, saj je želela ohraniti atmosfero, ki bi bila pozitivna za uspešno sklenitev pogovorov. Kljub temu pa gospod Commisso ocenjuje, da je prišel pravi čas za to, da milijonov navijačev Milana pojasni, kakšno je trenutno stanje," so uvodoma zapisali v Commissovem taboru.

"Gospod Commisso se je s svojimi svetovalci neutrudno trudil skleniti dogovor, ki bi koristil temu zgodovinskemu klubu, njegovim navijačem, trenutnim lastnikom in nasploh celotni skupnosti kluba. Navkljub trudu in iskreni veri v to, da lahko sklene dogovor, se zdi, da trenutno lastništvo ni naklonjeno sklenitvi dogovora s sprejemljivimi pogoji in v ustreznem časovnem razponu. Upoštevajoč veliko strast gospoda Commissa do nogometa in njegove rodne Italije, je to zanj izjemno nesrečna situacija. Ne glede na vse, še vedno upamo, da bi se ta proces lahko končal s stabilno in uspešno prihodnostjo za ta mitski klub."

Kot je znano, je Commisso za Milan pripravljen plačati 500 milijonov evrov, prevzeti dolgove kluba do hedge sklada Elliott Management, poleg tega pa naj bi v sam klub vložil še 150 milijonov evrov, ki bi bili med drugim namenjeni tudi za nakupe novih igralcev. Yonghong Li ima zgolj do 6. julija čas, da Elliottu vrne posojilo v višini 32 milijonov evrov, sicer bi nadzor nad klubom lahko prevzel omenjeni sklad.
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 3
Starejši naprej | Novejši naprej
Rosonero11 30.6.2018, 10:32 Prijavi komentar
Brez veze, še več, gnara metati v ta klub. Vsa kar bi nrdili je, da pripeljejo napadalca/e. Veza pa naj na škrge diha. Li bi pa naredu minus zato noče prodati, duh. A ti bi?
forzamilan7marco 30.6.2018, 09:47 Prijavi komentar
ocitno le ima sredstva, drugače bi takoj prodal
forzamilan7marco 30.6.2018, 09:40 Prijavi komentar
Nevem kaj li studira 150m za mercato bi se komot 3 top igralci kupli
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE