Anže Zajič   3. januar 2011
Rossoneri so iz vrst Sampdorie pripeljali prvo zimsko okrepitev

Cassano tudi uradno

Dvomov tudi uradno ni več - Antonio Cassano je uradno postal novi član AC Milana. S slednjim je sicer že odpotoval na priprave, sedaj se je tudi dokončno poslovil od dosedanjega kluba Sampdorie.
SORODNE NOVICE
Roma želi odrešiti Sarrija
22.2.2019 | Evropske lige
Marotta: Godin je blizu!
22.2.2019 | Evropske lige
Vrednost delnic Juventusa padl...
21.2.2019 | Evropske lige
Koleno je OK, pa bo igral v Fi...
20.2.2019 | Evropske lige
Po operaciji še mesec dni izve...
20.2.2019 | Evropske lige
Mevlja dokončno brez Serie A!
20.2.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Z dovoljenjem Sampdorie je z nogometaši AC Milana odpotoval na priprave v Dubaj in tam odigral tudi prvo tekmo v rdeče-črnem dresu, sedaj pa je Antonio Cassano tudi uradno sklenil prestop v vrste velikana iz štadiona San Siro. Novico so potrdile vse vpletene strani: tako Sampdoria, za katero je igral od vrnitve iz Španije dalje, kot AC Milan in tudi vodstvo tekmovanje v Serie A. Prestop naj bi bil brezplačen, AC Milan bo moral plačati le del zneska, ki ga je Sampdoria dolžna plačati Realu iz Madrida. Ko je Cassano namreč zapustil Madrid, so Španci kot enega od pogojev, da se prestop uresniči, zahtevali tudi znesek v višini 5 milijonov evrov, če bo nogometaš kdaj prestopil drugam.

Kot je že dobro znano, je nekdanji član Barija in Rome klub iz Genove zapustil, ker se je sporekel s predsednikom Ricardom Garronejem. Slednji je želel, da bi ga problematični nogometaš spremljal na eni od večerji, na kateri so bili tudi številni sponzorji, a je Cassano vabilo zavrnil, hkrati pa se z Garronejem še verbalno sporekel. Povedal naj bi mu marsikaj pikrega, besede so bile tako ostre, da ga Garrone ni želel pomilostiti. Primer je nato šel na arbitražno komisijo, ki je sicer razsodila, da Sampdoria ne sme enostransko prekiniti pogodbe, lahko pa mu slednjo precej zniža. A vendarle je bilo jasno, da bo najbolje, če se obe strani razideta. In na koncu je Cassano pristal pri AC Milanu.

S prestopom je zadovoljen tudi trener Massimiliano Allegri, ki je krvavo potreboval novega napadalca, potem ko se je huje poškodoval veteran Filippo Inzaghi. "Zadovoljen sem se tem, kar sem od njega videl na pripravah v Katarju. Kaj več od njega niti nisem pričakoval. Dejstvo je pač, da se še kako pozna, če že v 20 dneh ne odigraš niti ene tekme. Izgubiš tekmovalni ritem in tako dalje - predstavljate si, kako je torej, če sam treniraš kar dva meseca. Treningi so sami po sebi zelo malo. Toda Antonio se trudi, na ramenih nosi pravo glavo," je 28-letnika pohvalil Allegri.
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
Barça 3.1.2011, 18:10 Prijavi komentar
..se podpisem pod tvoj komentar!
real 3.1.2011, 15:22 Prijavi komentar
SE STRINJAM
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE