Damjan Tratnik   30. december 2012
Paolo Maldini je razočaran nad trenutnim stanjem njegovega nekdanjega kluba

Čarovnije ni več

Legendarni branilec Milana Paolo Maldini meni, da je njegov nekdanji klub prestal tranzicijo iz "čarobnega" do povsem "normalnega" kluba, pred katerim je bolj črnogleda prihodnost.
SORODNE NOVICE
Santos želi zadržati Gabigola,...
17.10.2018 | Evropske lige
Dybala v težavah po tekmi z Br...
17.10.2018 | Evropske lige
Piatek? Prepričati bo treba Pr...
17.10.2018 | Evropske lige
Barzagli: Liga prvakov je Juve...
17.10.2018 | Evropske lige
Inter zaprl vrata Malcomu
17.10.2018 | Evropske lige
Juventusovi navijači so besni ...
16.10.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Legendarni branilec Milana Paolo Maldini je na San Siru preživel kar 25 sezon in bil eden ključnih simbolov moštva v njegovih najbolj blestečih letih. Z Milanom si je večkrat pokoril tako Italijo kot Evropo, a dandanes po njegovem mnenju Milan niti najmanj več ne spominja na klub, pri katerem je sam žel vse uspehe. Maldini je v pogovoru za časnik La Repubblica pojasnil svoje videnje trenutnih razmer pri milanskem velikanu in ugotovil, da je od slavnega Milana devetdesetih let minulega stoletja ostalo bore malo.

"Imel sem srečo, ker sem pri Milanu lahko preživel 25 čudovitih let. Ko sem prišel v klub, sem tam prepoznal potencial, da postane zares velik. Predsednik Silvio Berlusconi nas je naučil, da razmišljamo velikopotezno in ambiciozno, kar je seveda podkrepil tudi z velikimi investicijami. Nato je sledil prihod Arriga Sacchija, ki je spremenil mentaliteto do te mere, da je Milan postal simbol določenega sloga igre. To so bila naravnost čarobna leta. Počasi je čarovnija pričela izginjati in Milan se je danes spremenil v povsem normalen klub,"
je povedal Maldini, in nadaljeval.

"To se je zgodilo zato, ker je Milan prenehal oddajati takšna sporočila in zato, ker tisti, ki so pisali zgodovino kluba, znanja niso prenašali na naslednje generaclije. Danes ni v klubu nikogar več, ki je pisal zgodovino kluba. Ostali so le nekateri, ki pa opravljajo bolj ali marginalne vloge."

Maldini je pesimističen tudi glede prihodnosti kluba, saj je le-ta z zadnjimi potezami na nogometni tržnici po njegovem mnenju nakazal na to, da nima več pravega kompasa.

"Težko je oceniti trenutno načrtovanje ekipe Milana, saj so poleti odpustili 12 igralcev z močnim karakterjem ter kljub temu pričakovali, da se to ne bo odražalo na igrišču. Povsem iskreno povedano ne vem, kakšne načrte ima Milan. Novačenje igralcev z vseh strani deluje vse prej kot dobro premišljen načrt."
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE