Damjan Tratnik   5. januar 2013
Kevin-Prince Boateng je globoko prizadet

Boateng bi najraje zapustil Italijo

Vezist Milana Kevin-Prince Boateng je med vrsticami namignil na to, da bi po boleči izkušnji z navijači Pro Patrie najraje zapustil italijanski nogomet.
SORODNE NOVICE
Dybala spregovoril o možnostih...
16.11.2018 | Evropske lige
Tottenhamov igralec leta na Sa...
16.11.2018 | Evropske lige
Ronalda ni ogovoril, ker mu je...
16.11.2018 | Evropske lige
Lepa gesta Rome za nesrečnega ...
15.11.2018 | Evropske lige
Madridska kluba sta (bila) v b...
15.11.2018 | Evropske lige
Hamšik: Želimo zmanjšati zaost...
15.11.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Kevin-Prince Boateng se je na svoj način lotil pereče problematike, ki zadeva rasizem v nogometu in s svojo potezo na prijateljski tekmi s Pro Patrio odprl žgočo debato o tem, kako bi morale pristojne inštitucije nestrpneže in provokatorje pregnati z nogometnih igrišč. 25-letni v Nemčiji rojeni Ganec pravi, da ob odhodu z igrišča ni okleval niti za trenutek, tudi po nekaj prespanih nočeh pa priznava, da se vse bolj poigrava z zamislijo, da bi v čim krajšem možnem času zapustil Italijo.

"Vseeno mi je, naj gre za prijateljsko tekmo, Serie A ali pa Ligo prvakov. V vsakem primeru bi odkorakal z igrišča in mislim, da bi me pri tem podprliu vsi. To ni nekaj, ob čemer bi zgolj skomignil z rameni in igral naprej. V naslednjih treh dneh bom skušal celotno zadevo prespati, nato pa se bom pogovoril s svojim zastopnikom. Moram dobro razmisliti o tem, ali se mi sploh še splača vztrajati v Italiji," je za nemški Bild povedal Boateng.

Boateng je razkril, da so se žaljivke na njegov račun začele že pred začetkom tekme, po 26 minutah neprestanega žaljenja pa je imel naposled vsega dovolj.

"Lahko je zamižati, težje pa je nekaj storiti. To bi storil tudi na tekmi Lige prvakov proti Realu iz Madrida. Bil sem jezen, žalosten in šokiran. Ne morem verjeti, da se vse to dogaja v letu 2013. To ni sramota le za Italijo, temveč za celoten nogometni svet. Želel sem poslati signal celemu svetu, da tega ne smemo tolerirati. Moramo odpreti svoje oči. Dovolj je. Rasizem ne sme imeti svojega mesta v nogometu. Prvo oponašanje opičjih glasov sem slišal po petih minutah igre, ko sem imel žogo v nogah. Najprej o tem sploh nisem razmišljal, a nato so se provokacije ponavljale brez prestanka. Pristopil sem k sodniku in mu dejal, da bom zapustil igrišče, če se zmerljivke ne bodo končale. Skušal me je pomiriti, a ko se je v 26. minuti ponovno začelo, sem si rekel, da je zdaj pa zares dovolj."

 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 15
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
pepe 5.1.2013, 19:11 Prijavi komentar
Njemu ta afera služi predvsem kot izgovor kako čim prej zapustiti Milan. Kam pa bo šel, v Anglijo, naj si pogleda kaj se tam dogaja iz tedna v teden. Tam ga bodo obkladali s temi žaljivkami tudi igralci. Ga podpiram da je odšel z igrišča, prav je naredil. Vse drugo pa je njegovo maslo, ki kaže kak kreten je v resnici. Je pozabil kje si je zgradil kariero in ime. Kaj pa bo on v City ali Unitedu, Realu ali Bayernu, tam jim lahko samo torbe nosi glede na to v kaki mizerni formi je, otrok razvajen
mrga64 5.1.2013, 14:53 Prijavi komentar
Če bi šeu že zdaj bi predvsem klub profitiral. Drugo leto tak cajt nebo vredn nič.
IKE 5.1.2013, 14:39 Prijavi komentar
mhm....tole ni prvič v Italiji sploh na jugu marsikaj iz tribun prileti ....izjema je da se o tem toliko ne govori ....Bi prej rekel da je tole bolj prikladno za zahtevo po kakem milijončku več ali pa selitvi drugam ....
Pekinezer 5.1.2013, 14:29 Prijavi komentar
Eden najboljših pri Milanu? Nehite ga srat no, od njega nikol ni blo nič, popularn je bil samo zarad način življenja zunaj nogometa in ker je pač showmaker. Lani je igral dobr kr mu je Ibra rit kril, vedn ko je dobu žogo je nabiju, tu pa tam se mu je pa slučajn usedla. Nič od nič, upam da gre in da se da še vsaj kej potegnat od prodaje
KdoKajZakaj_;O 5.1.2013, 14:20 Prijavi komentar
Ne odobravam rasizma in ga nkol nebom...ampak teli fuzbalerji pa že mal pretiravajo...pa men če bi plačeval 50 tisoč na tedn bi mi lah na igrišču govoru kdor hoče kar hoče...js bi sam nadeljevou z igranjem fuzbala...nj neha igrt fuzbal...nj se upokoji in si z denarjem kup otok in nj tm sam živi...s tem k črni igrauci kažejo svojo užaljenost k jih kdo užal nardijo sam hujš...s tem pokažejo rasistom d jih to res užal in bojo s tem nadeljeval to daje rsistom veselje..k d je blo unim nvijačem pol kj bed k so šli igrauci Milana dol z igrišča..lih nasprotno oni so svoje dosegl ;D...tem črncem bi blo treba kupt ene čepke za ušesa d ne slišjo nč...sodnik bi pa sam mal bl pisku na piiščal da bi tud oni lah slišal kda jej pisku
roccatsense 5.1.2013, 14:19 Prijavi komentar
men je zelo dober malo se praveč ozira na rasistične opazke itn je eden najboljših pri milanu
Dinho8O 5.1.2013, 14:14 Prijavi komentar
Ne delat iz muhe slona...to je rekel v jezi.
Juventino 5.1.2013, 14:07 Prijavi komentar
@Jonathan "Sodnik je pa tudi idiot, če ga je Boateng opozoril na to. Namreč po novih pravilih lahko sodnik sporoči osebi, ki govori po mikrofonu, da opozori množito na to početje,v kolikor se to nadaljuje, lahko tekme za določenčas prekine, če pa se ne konča, jo lahko konča dokončno. NOOB. " ---> Oseba ki je govorila po mikrofonu je opozorila navijače večkrat, to se ni nadaljevalo in sodnik bi lahko prekinil tekmo, vendar se je že prej NEKDO užalil in se odločil, da kar gre z igrišča. Kdo ne igra po pravilih??
Juventino 5.1.2013, 14:05 Prijavi komentar
Naj joka kje drugje
HamKam 5.1.2013, 14:00 Prijavi komentar
Sicer je res, da Boateng ni tisto kar je bil lansko sezono ampak mislim, da bi to bila vseeno izguba za Milan, vsaj glede na trenutno stanje v ekipi.
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE