Damjan Tratnik   4. avgust 2016
Nov zasuk v pogajanjih za prodajo AC Milana

Bo Milan prevzel Jorge Mendes?

Italijanska Gazzetta dello Sport poroča, da se je v vse bolj kaotičen boj za prevzem AC Milana vmešal nov konzorcij, katerega predstavlja portugalski superagent Jorge Mendes.
SORODNE NOVICE
Vrednost delnic Juventusa padl...
21.2.2019 | Evropske lige
Koleno je OK, pa bo igral v Fi...
20.2.2019 | Evropske lige
Po operaciji še mesec dni izve...
20.2.2019 | Evropske lige
Mevlja dokončno brez Serie A!
20.2.2019 | Evropske lige
Inter in Barcelona sta vedno b...
20.2.2019 | Evropske lige
Superagent Raiola dobil "dvojk...
20.2.2019 | Evropske lige
(foto: splet)
Usoda sedemkratnega evropskega prvaka AC Milana ostaja nejasna in nepredvidljiva. V zadnjem letu dni sta resne namere za prevzem kluba pokazali dve azijski skupini - prvo je predstavljal tajski milijarder Bee Taechaubol, drugo pa kitajski konzorcij, ki je z Milanom podpisal pogodbo, po kateri je imel do 1. avgusta ekskluzivno pravico za pogovore o prevzemu kluba. Navkljub ponavljajočim poročanjem, da je prodaja Milana zgolj še stvar formalnosti, je danes bolj ali manj jasno, da kitajski konzorcij ne bo prevzel Milana, vendarle pa v ozadju "napad" pripravlja že nova kitajska korporacija in sicer Fosun Group, ki je pred tedni postala lastnica angleškega drugoligaša Wolverhamptona.

Gazzetta dello Sport poroča, da omenjeni konglomerat, ki je imel v letu 2015 poslovne prihodke v višini 11 milijard evrov, zastopa znameniti portugalski superagent Jorge Mendes, ki naj bi v omenjeni zgodbi nastopal kot morebitni predstavnik novih lastnikov v Milanu. Mendes želi s svojimi poslovnimi partnerji prevzeti Milan najkasneje do 15. avgusta, saj naj bi imel tako vendarle na voljo še dovolj časa, da do izteka prestopnega roka primerno okrepi moštvo.

V Milanu se nejasnost glede novega lastništva močno odraža na tržnici, saj so rossoneri doslej v svoje vrste zvabili le nekdanjega napadalca Gorice Gianluco Lapadulo.

Jorge Mendes, ki se je v nogometnem svetu proslavil kot zastopnik Cristiana Ronalda, Joseja Mourinha, Angela di Marie in številnih ostalih velikih imen, v zadnjem času gradi most med evropskim nogometom iz azijskimi investitorji. Mendes je namreč odigral pomembno vlogo ob prevzemu Valencie s strani singapurškega milijarderja Petra Lima, sodeloval pa tudi pri nedavnem prevzemu Wolverhamptona s strani že omenjenega Fosun Groupa.

 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 3
Starejši naprej | Novejši naprej
bollocks! 4.8.2016, 14:28 Prijavi komentar
Ponavadi tega ne delam ampak kar ste napisal so ornk buče. Gre za konglomerat, ki upravlja s skladom katerega ocenjujejo na 11 milijard in kateri je v letu 2015 imel prihodke v višini 1.1 miljarde. Lastnik je 18. najbogatejsi Kitajec. Ampak vse skup je zelo nepomembno, ker ta dva gobavca stara sam zavajata. A ni prirocno, kako se je naenkrat pojavila nova skupina investitorjev pa to glih zdej ko navijači obupujejo in norijo na polno zaradi neaktivnosti... Šuplje priće
Panda. 4.8.2016, 14:15 Prijavi komentar
Iz dneva v dan večja bruka v Milanu. Inter si podajajo naokoli kot da je bong, Milan se pa vsak tedn neuspešno prodaja. Tragikomedija že vse skupi..
Rosonero11 4.8.2016, 13:18 Prijavi komentar
Do 15 avgusta še telefonskega klica niso sposobni sprejeti pri Milanu, oz Berluskoni.. Ni to Inter, ki se proda v parih dneh in že kupuje okrepitve, da bodo konkurenčni.. pri nas take zadeve trajajo leta in leta
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE