Anže Zajič   21. februar 2013
Riccardo Montolivo med zaslužnejšimi za zmago AC Milana

Barco so sterilizirali

Vezist italijanskega velikana AC Milana Riccardo Montolivo pravi, da je sinoči na San Siru vse potekalo tako, kot so si pred tekmo z Barcelono tudi zamislili v taboru Rossonerov.
SORODNE NOVICE
Madonnina: Zamudniki, več sreč...
20.10.2018 | Evropske lige
Suso je bil dvakrat v skušnjav...
19.10.2018 | Evropske lige
Gianluigi Buffon ima velik str...
19.10.2018 | Evropski pokali
Higuain: Juventus me je brcnil...
18.10.2018 | Evropske lige
Za tekmo PSG-Crvena zvezda ste...
18.10.2018 | Evropski pokali
Dybala v težavah po tekmi z Br...
17.10.2018 | Evropski pokali
(foto: Getty Images)
Kdo je bil včeraj najboljši v ekipi AC Milana? Najbolj pošteno bi bilo, če bi zapisali, da so bili najboljši kar vsi! Dejansko italijanski prvoligaš ni imel šibkega člena, četa trenerja Massimiliana Allegrija je s skupnimi močmi povsem zaustavila nebogljeno Barcelono. Na sredini igrišča je sicer ogromno odličnega dela opravil Riccardo Montolivo, ki po zmagi z 2:0 pričakovano ni skrival zadovoljstva in dobre volje.

"Vse je potekalo tako, kot smo si zamislili. Odigrali smo na način, na katerega smo morali. Vedeli smo, da bo žoga precej več v nogah Barcelone, zato smo morali zapreti prostor. Uspelo nam je in v bistvu smo poskrbeli, da je bil nasprotnik povsem sterilen," se je slikovito izrazil 28-letni reprezentant Italije. "Jasno je, da nam brez sreče ne bi uspelo. Tukaj imam v mislih predvsem prvi zadetek, ko se je žoga odbila od Zapate in točno na nogo Boatengu. Drugi pa ni sporen - to je bila enkratna skupinska akcija. Kaj naj sploh povem... Izjemna noč! A upam, da bo tako tudi na povratni tekmi," se nadeja nekdanji nogometaš Atalante in Fiorentine.

Na San Siru je bil veliki dolžnik vsekakor Lionel Messi. Argentinec gole zabija kot po tekočem traku, toda proti Rossonerom je bil praktično povsem neviden in si ni priigral niti ene priložnosti! "Drži, Messi ni imel dobrega večera, kar je bilo pač dobro za nas, za njih zagotovo ne. Že sedaj držim pesti, da tudi na Nou Campu ne bo 100-odstoten. Tam bo kakopak verjetno ista pesem, le da bo Barca še toliko bolj napadala. Morali bomo biti še bolj previdni in bolj nevarni iz protinapadov," je še pristavil Montolivo, ki se je v Lombardijo preselil lani poleti.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE