Uredništvo    26. junij 2018
Milan iz kitajskih v ameriške roke?

Ameriški milijarder ponuja 500 milijonov

Ameriški milijarder Rocco Commisso je po poročanju italijanskih medijev vodstvu Milana dal 48 ur časa, da odgovori na njegovo ponudbo za prevzem kluba.
SORODNE NOVICE
AC Milan izbira med igralci br...
17.11.2018 | Evropske lige
AVB je imel ponudbi italijansk...
16.11.2018 | Evropske lige
Dybala spregovoril o možnostih...
16.11.2018 | Evropske lige
Tottenhamov igralec leta na Sa...
16.11.2018 | Evropske lige
Ronalda ni ogovoril, ker mu je...
16.11.2018 | Evropske lige
Lepa gesta Rome za nesrečnega ...
15.11.2018 | Evropske lige
(foto: /)
Pred italijanskim velikanom Milanom so zelo pomembni dnevi. V kratkem bo UEFA razglasila kazen zaradi kršenja finančnega fair playa, pri čemer mediji špekulirajo, da sedemkratnim evropskim prvakom grozita tako visoka denarna kazen kakor tudi eno ali dveletna izključitev iz evropskih pokalov.

Istočasno je Milan predmet prevzemnih pogajanj, saj vse bolj postaja jasno, da kitajsko vodstvo na čelu s Yonghong Lijem ni več sposobno vzdrževati kluba. Rešitev se ponuja v ZDA in sicer naj bi resne namere po prevzemu kluba pokazal 68-letni milijarder italijanskih korenin Rocco Commisso, ki je v ZDA zgradil telekomunikacijski imperij, težak kar 4.5 milijarde dolarjev. Commisso je sicer velik zaljubljenec v nogomet, zato naj bi ga pritegnila zamisel o prevzemu enega največjih italijanskih klubov, njegova ponudba pa naj bi že bila na mizi.

Za klub je pripravljen plačati 500 milijonov evrov, poleg tega pa bi prevzel tudi dolgove, ki jih ima Milan do investicijskega sklada Elliott Management ter zapovrh v sam klub vložil še dodatnih 150 milijonov evrov. Časnik Il Sole 24 Ore poroča, da naj bi Commisso Milanu dal ultimat, da na njegovo ponudbo odgovori najkasneje v 48 urah.

Commisso naj bi dal tako kratek ultimat predvsem zato, ker se nakup Milana zanima tudi družina Ricketts, ki ima v ZDA v lasti bejzbol klub Chicago Cubs. Ker se želi izogniti višanju cen, je določil zelo ozek časovni interval, zaradi katerega bo moral Yonhong Li hitro ukrepati in poiskati najboljšo rešitev.

Kitajec ima sicer po poročanju italijanskih medijev hude finančne težave, saj je nedavno klub dokapitaliziral kar Elliott Management, ki je Liju posodil še dodatnih 32 milijonov evrov.
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
Rosonero11 26.6.2018, 12:37 Prijavi komentar
Js ne zastopim tega. Lani so vložili tistih 200M€ in imamo zdej zaradi tega probleme, pol bi pa model vrgel not še 150M€, da ja še 15 let ne bomo v evropi igral :D P.S. sploh nismo kršili ffp-ja
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE