Uredništvo    9. december 2016
Bournemouth razmišlja o selitvi

Gradili bi svoj stadion

Angleški premierligaš Bournemouth je razkril namen o gradnji novega, svojega stadiona. Trenutno domače tekme igrajo na najetem stadionu Dean Court.
SORODNE NOVICE
Tony Blair kandidat za predsed...
19.9.2018 | Evropske lige
Liverpool je zdaj konkurenčen ...
19.9.2018 | Evropske lige
V Liverpool se je zaljubil s p...
18.9.2018 | Evropske lige
Ivan Gazidis iz Arsenala v Mil...
18.9.2018 | Evropske lige
PSG se je poklonil žrtvam trag...
18.9.2018 | Evropske lige
Berti: Inter je malce boljši o...
18.9.2018 | Evropske lige

Potem, ko jim je v lanski krstni sezoni uspelo obstati med premierligaško smetano in v novi sezoni trenutno zasedajo zelo solidno deseto mesto, pri Bournemouthu, klubu z južne angleške obale, smelo pogledujejo v prihodnost. Direktor kluba, Neill Blake, je tako v izjavi za javnost danes povedal, da klub načrtuje gradnjo novega stadiona, saj trenutno domuje na najetem in za potrebe kluba že malce premajhnem Dean Courtu.

"Čutimo, da nimamo nobene druge možnosti, kot je ta, da zgradimo svoj lasten stadion," je povedal Blake, ki zagotavlja, da klub ne bo pristal na previsoko višino najemnine ali obnavljanje objekta, ki ga nima v lasti.

"Tesno sodelujemo z mestnim svetom, da bi skupaj našli primerno lokacijo za nov stadion," je o tej temi dejal Blake, mestni svet pa je že nekajkrat izrazil nasprotovanje gradnji "izrazito večjega stadiona" v soseski Kings Park, kjer se nahaja sedanji doma kluba, Dean Court.

Na trenutnem stadionu Bournemouth igra že od leta 1910, stadion pa je bil pred dobrim desetletjem prodan nepremičninskemu podjetju Structadene in vzet v najem. S kapaciteto 11.450 sedežev je Dean Court v tej sezoni z naskokom najmanjši stadion v angleški Premier League.

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE