Anže Zajič   13. april 2011
Osramočeni Robert Hoyzer bo nogometaš

Za žogo se lahko podi

Osramočeni Robert Hoyzer nikoli več ne bo sodnik, kljub temu pa je nemška nogometna zveza pokvarjenemu delilcu pravice odprla vrata nazaj v svet nogometa.
SORODNE NOVICE
Ibrahimović ne ve, če bo ostal...
22.9.2018 | Mednarodni nogomet
Tite prečrtal Thiaga Silvo in ...
22.9.2018 | Mednarodni nogomet
Tabarez še štiri leta na čelu ...
22.9.2018 | Mednarodni nogomet
Bundesliga: Bayern izziva šibk...
22.9.2018 | Evropske lige
Usoda F&B Acrobatics visi v zr...
21.9.2018 | Mednarodni nogomet
Aubameyangov oče je postal sel...
21.9.2018 | Mednarodni nogomet
(foto: Getty Images)
Se še spomnite Roberta Hoyzerja? Leta 2005 je poskrbel za enega najbolj odmevnih škandalov v zgodovini nogometa, potem ko je priznal, da je kot sodnik prirejal rezultate v nemškem prvenstvu in s tem poskrbel za goljufijo, ki je nekaterim prinesla zaslužek v višini dveh milijonov evrov. Hoyzer sicer ni bil organizator vsega skupaj, pač pa zgolj sodnik, ki je zavohal lahek zaslužek in se odzval klicu iz podzemlja.

Leta 1979 rojeni nekdanji sodnik je bil obsojen na zaporno kazen, za zapahi pa je preživel 29 mesecev. Nemška nogometna zveza (DFB) ga je hkrati dosmrtno suspendirala in mu prepovedala upravljati kakršnokoli funkcijo v nogometu. Kljub vsemu pa se bo lahko Hoyzer registriral za enega od amaterskih klubov in zanj brcal žogo.

Predsednik DFB Theo Zwanziger, ki se je decembra lani sestal s Hoyzerjem in sprejel njegovo opravičilo za vse, kar je storil, ga je namreč pomilostil do te mere, da lahko igra nogomet, kaj več pač ne. Nogometni funkcionar tako ne more biti, prav tako ne trener, kaj šele sodnik. Kljub vsemu je odločitev v Nemčiji dvignila nemalo prahu, saj so številni prepričani, da bi morala vrata nazaj v svet nogometa za osramočenega sodnika ostati zaprta.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE