Uredništvo    5. februar 2011
Pereča težava med nogometaši

Vsak četrti bankrotira!

V sindikatu nemških profesionalnih nogometašev opozarjajo, da kar vsak četrti nogometaš po koncu igralske kariere ostane brez prebite pare in bankrotira!
SORODNE NOVICE
James: Ne vem, kaj prinaša pri...
18.3.2019 | Evropske lige
Bayern je Gotzeja skoraj uniči...
18.3.2019 | Evropske lige
Bundesliga: Bayern frustracije...
17.3.2019 | Evropske lige
Low s prvim seznamom po kontro...
15.3.2019 | Evropske lige
Schalkejev čudodelec iz lanske...
15.3.2019 | Evropske lige
Bundesliga je dosegla dno
14.3.2019 | Evropske lige
(foto: SPS)

To, kar smo še ne tako dolgo nazaj brali predvsem o ameriških profesionalnih športnikih, na čelu s košarkarji iz lige NBA, je postalo realnost tudi v nogometu. Pri sindikatu nemških profesionalnih nogometašev namreč opozarjajo, da se kar vsak četrti nogometaš po koncu svoje kariere znajde v bankrotu. "Vedo, da drvijo proti zidu, a ne zavirajo," opozarja predsednik sindikata Ulf Baranowski: "Med 20 in 25 odstotki vseh nogometašev je po koncu kariere prezadolženih ali v bankrotu."

Ko zapadejo v finančne težave, nogometaši nato postanejo odvisni od pomoči države oziroma od partnerjev in družine. "Svojim članom polagamo na srce, naj ne kupujejo dragih avtomobilov, temveč raje vlagajo v izobraževanje," je nadaljeval predsednik sindikata. Po informacijah s katerimi razpolaga sindikat, je samo okrog deset odstotkov nemških profesionalnih nogometašev med svojo igralsko kariero zaslužilo dovolj denarja za brezskrbno življenje po upokojitvi.

V Nemčiji zadnja leta tudi vse bolj opozarjajo na problem v nižjih ligah, kjer igralci igrajo za nekaj sto evrov (nenazadnje smo priča temu tudi v Sloveniji), vendar so klubom kljub temu vseskozi na razpolago, četudi samo od igranja nogometa ne morejo živeti. Na drugi strani pa nekateri od nogometne žoge zelo dobro živijo, v Bundesligi mrgoli milijonarjev, dobro pa živijo tudi številni drugoligaški in celo tretjeligaški igralci.

"Nekateri zaslužijo milijone, drugi nekaj sto tisoč evrov. Na prvi pogled se to zdi veliko denarja, toda težave nastanejo, ko igralci začnejo živeti na veliki nogi. Pa še nekaj, pogosto jih pokopljejo tudi slabi svetovalci. Denar razmetavajo po nasvetu sumljivih ljudi, nekateri pa zanj sploh ne skrbijo," je še dodal "nemški Dejan Stefanovič", ki meni, da je ena od rešitev za težave izobrazba.

 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 5
Starejši naprej | Novejši naprej
realmadred 6.2.2011, 11:16 Prijavi komentar
to je gambling, vsak četrti nogometaš igra igre na srečo!!!!
maverik 5.2.2011, 21:49 Prijavi komentar
ko mali deček iz favele doma se znajde čez noč z milijoni evrov, valda se mu zmeša.
ZMAJ 5.2.2011, 20:29 Prijavi komentar
1234567@ ti si pa tok smotan, da lahko lajaš samo za kompjuterjem in sploh nimaš možnosti, da bi kdaj lahko kaj naglas povedal...
AlexFerguson 5.2.2011, 17:39 Prijavi komentar
To so si pa sami krivi če trošijo več kot zaslužijo..
s1600 5.2.2011, 17:18 Prijavi komentar
sej jih noben ne sili.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE