Uredništvo    19. september 2018
Matthias Sammer je stopil v bran mladim nemškim trenerjem

Trenerji so preveč na udaru

Mladi trenerji Heiko Herrlich, Tayfun Korkut in Domenico Tedesco so s svojimi ekipami na dnu Bundeslige, toda Matthias Sammer je prepričan, da jih je treba zaščititi.
SORODNE NOVICE
Koln vrnil napadalca, za kater...
17.11.2018 | Evropske lige
Nemčija izpadla iz elitne divi...
17.11.2018 | Evropske lige
Zasluženo priznanje za Jadona ...
16.11.2018 | Evropske lige
Prestop v Dortmund je bil najb...
16.11.2018 | Evropske lige
Kimmich skavtira za Bayern, na...
16.11.2018 | Evropske lige
Ribery: Naredil sem napako
16.11.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Trenutno je v nemški Bundesligi, kjer so klubi odigrali vsak po tri tekme, da so na dnu proti vsem pričakovanjem Bayer Leverkusen, Schalke in Stuttgart. Vse tri vodijo mladi in perspektivni trenerji. V Leverkusnu dela Heiko Herrlich, v Gelsenkirchnu dela Domenico Tedesco, v Stuttgartu pa Tayfun Korkut. Vsi trije so deležni kritik in pomislekov s strani dela javnosti, medijev in tudi navijačev. 

V bran pa jim je zdaj stopil Matthias Sammer, ki je prepričan, da imajo mladi trenerji v Nemčiji premalo kreditov in so prehitro kritizirani. 

"Niče ne gleda na trenerje. Ko izgubiš dve, tri tekme, potem je to vedno problem, ker nimaš nobenih kreditov. Refleksno si pod vprašajem. Treba je vedeti, da je Tayfun Korkut Stuttgart izvlekel iz težke situacije in ga skorajda popeljal v ligo Europa. Heiko Herrlich je bil samo malo oddaljen od lige prvakov, Domenico Tedesco pa je Schalke popeljal v ligo prvakov. Potrebujemo komite, ki bo vodil, vrednotil in razvijal trenerje, treba pa jih je tudi zaščititi."
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE