Damjan Tratnik   8. marec 2013
Michael Ballack si bo še zadnjič nadel kopačke

Poslovil se bo v Leipzigu

Eden najboljših nemških nogometašev vseh časov Michael Ballack se je nekaj mesecev po slovesu od nogometa odločil: junija bo organiziral poslovilno tekmo.
SORODNE NOVICE
Bayern ima možnosti, če bo igr...
24.4.2018 | Evropske lige
Zavrnil milijone, raje bo izpa...
23.4.2018 | Evropske lige
Dortmund je vrnil Sebastiana K...
23.4.2018 | Evropske lige
Bundesliga: Schalke zakocal zm...
22.4.2018 | Evropske lige
Lewa je najboljši tuji strelec...
22.4.2018 | Evropske lige
PSG v stiku s Pogbajem
21.4.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Michael Ballack je res že nekaj časa v pokoju, toda legendarni Nemec se je odločil, da si njegova kariera zasluži boljše, predvsem pa bolj spektakularno slovo od nogometa. Nogometaš, ki je kar 98-krat zaigral za reprezentanco svoje države, bo tako organiziral poslovilno tekmo, ki bo odigrana 5. junija v Leipzigu. Ballack bo tja povabil številne znane obraze, pridružili se mu bodo nogometaši, s katerimi si je delil tako reprezentančni kot tudi klubske drese.

"Rad bi se poslovil na spoštljiv način do mojih nogometnih kolegov in navijačev. Rad bi se tudi zahvalil ljudem, ki so mi pomagali na moji poti, ki so me podpirali in ki so me konec koncev kot športniki izzivali v moji karieri. Leipzig je super, moje korenine pa tako ali tako izvirajo iz Saškega. Tam sem se tudi naučil nogometne abecede," pravi Ballack. Danes 36-letni nekdanji vezist je kariero začel pri Chemnitzerju, nato pa igral tudi za Kaiserslautern, Bayer, Bayern in Chelsea. Zanimivo je, da so mu poslovilno tekmo ponudili tudi v nemški reprezentanci, a je to zavrnil, saj je še vedno jezen, kako se je leta 2010 končala njegova kariera v izbrani vrsti. Tedaj zaradi poškodbe ni zaigral na svetovnem prvenstvu, nato pa zanj ni bilo več prostora med najboljšimi.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
Satko 8.3.2013, 13:28 Prijavi komentar
Kaj se še ni poslovil?
ales10 8.3.2013, 08:40 Prijavi komentar
Legenda!
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE