Damjan Tratnik   8. marec 2013
Michael Ballack si bo še zadnjič nadel kopačke

Poslovil se bo v Leipzigu

Eden najboljših nemških nogometašev vseh časov Michael Ballack se je nekaj mesecev po slovesu od nogometa odločil: junija bo organiziral poslovilno tekmo.
SORODNE NOVICE
Trenerji so preveč na udaru
19.9.2018 | Evropske lige
Maroh bo igral v tretji nemški...
19.9.2018 | Evropske lige
Bayern razmišlja o Sonu
17.9.2018 | Evropske lige
Bundesliga: Kar šest golov v F...
16.9.2018 | Evropske lige
Tolisso je izgubljen za več me...
16.9.2018 | Evropske lige
Hoeness: Bellarabija je treba ...
16.9.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Michael Ballack je res že nekaj časa v pokoju, toda legendarni Nemec se je odločil, da si njegova kariera zasluži boljše, predvsem pa bolj spektakularno slovo od nogometa. Nogometaš, ki je kar 98-krat zaigral za reprezentanco svoje države, bo tako organiziral poslovilno tekmo, ki bo odigrana 5. junija v Leipzigu. Ballack bo tja povabil številne znane obraze, pridružili se mu bodo nogometaši, s katerimi si je delil tako reprezentančni kot tudi klubske drese.

"Rad bi se poslovil na spoštljiv način do mojih nogometnih kolegov in navijačev. Rad bi se tudi zahvalil ljudem, ki so mi pomagali na moji poti, ki so me podpirali in ki so me konec koncev kot športniki izzivali v moji karieri. Leipzig je super, moje korenine pa tako ali tako izvirajo iz Saškega. Tam sem se tudi naučil nogometne abecede," pravi Ballack. Danes 36-letni nekdanji vezist je kariero začel pri Chemnitzerju, nato pa igral tudi za Kaiserslautern, Bayer, Bayern in Chelsea. Zanimivo je, da so mu poslovilno tekmo ponudili tudi v nemški reprezentanci, a je to zavrnil, saj je še vedno jezen, kako se je leta 2010 končala njegova kariera v izbrani vrsti. Tedaj zaradi poškodbe ni zaigral na svetovnem prvenstvu, nato pa zanj ni bilo več prostora med najboljšimi.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
Satko 8.3.2013, 13:28 Prijavi komentar
Kaj se še ni poslovil?
ales10 8.3.2013, 08:40 Prijavi komentar
Legenda!
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE