Anže Zajič   8. maj 2011
Augsburg bo sploh prvič v zgodovini igral v Bundesligi

Pivo na tiskovni konferenci

V naslednji sezoni bo v elitni Bundesligi poleg Herthe iz Berlina igral tudi Augsburg. Slednjemu bi napredovanje lahko preprečil zgolj čudež vseh čudežev.
SORODNE NOVICE
Jović je hladen ob zanimanju B...
14.12.2018 | Evropske lige
Thomas Muller: Prekršek ni bil...
13.12.2018 | Evropske lige
Video: Muller je nasprotniku s...
13.12.2018 | Evropske lige
Klubi, zaman trkate na vrata D...
13.12.2018 | Evropske lige
Uspehi bodo finančno nagradili...
11.12.2018 | Evropske lige
Coman pri dvaindvajsetih razmi...
10.12.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Uradno še ni, toda dvomov dejansko ni več - v naslednji sezoni bo v prvi nemški ligi igral tudi Augsburg. Klubu iz okolice Münchna se je sploh prvič v zgodovini uspelo prebiti med elito, potem ko je v predzadnjem krogu druge nemške lige z 2:1 premagal FSV Frankfurt in razblinil skorajda vse dvome. Na papirju je zadeva naslednja: Augsburg ima krog pred koncem tri točke prednosti pred Bochumom, kar sicer pomeni, da bi ga slednji lahko ujel in prehitel, a je to zaradi njegove občutno slabše razlike v golih pravzaprav neverjetno. Augsburg bi moral v zadnjem krogu izgubiti, Bochum pa slaviti vsaj z dvajsetimi zadetki razlike! Nič čudnega torej, da so nogometaši Augsburga zgodovinski dosežek že zalili s hektolitri piva, s katerim so se polivali celo na tiskovni konferenci za novinarje...

Augsburg, ki se je v drugo ligo prebil šele leta 2006, je bil tik pred napredovanjem že lani, ko pa je moral v dodatnih kvalifikacijah priznati premoč Nürnbergu. Poleg Augsburga si je napredovanje že priigrala tudi Hertha, v dodatne kvalifikacije pa bo očitno šel Bochum, ki pa ima le dve točki prednosti pred Greuther Fürthom, kar pomeni, da zanj sezona še zdaleč ni zaključena.
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE