Miran Zore   9. marec 2011
Trenerji "letijo" kot po tekočem traku

No, zdaj pa še Magath

Najprej je bil "ustreljen" Luis van Gaal, včeraj je "samomor" storil še Armin Veh, danes "streljajo" še na Felixa Magatha. Ja, tudi pri Schalkeju bodo Magatha gledali le še do konca sezone.
SORODNE NOVICE
Bundesliga: Šampionska forma D...
20.10.2018 | Evropske lige
Uli Hoeness je užalil bivšega ...
20.10.2018 | Evropske lige
Mediji odgovarjajo Bayernu: To...
20.10.2018 | Evropske lige
Nova zvezda je rojena: Luka Jo...
20.10.2018 | Evropske lige
Reus prvi zmagovalec novega iz...
20.10.2018 | Evropske lige
Bayern: Mediji se obnašate sra...
19.10.2018 | Evropske lige
Felix Magath je pri Schalkeju v svoji drugi sezoni povsem razočaral. (foto: Getty Images)
V Nemčiji se je zgodil val odločitev, pri katerih so kratko potegnili trenerji. In to ugledni. Kot prvi je grenkobo v ponedeljek občutil Bayernov strateg Louis van Gaal, ki se je moral ukloniti odločitvi vodstva Bayerna iz Münchna. Vodilni možje aktualnega nemškega prvaka so namreč sklenili, da bodo Nizozemca spremenili v "letečega Holandca", toda šele ob koncu letošnje sezone. Van Gaal bo Bayern torej vodil le še do konca letošnje sezone, v kateri mu preostane le še "pehanje" za slavo in čast v Ligi prvakov, hkrati pa bo v Bundesligi lovil uvrstitev v Ligo prvakov za prihodnjo sezono. Igranje v najbolj prestižnem klubskem nogometnem tekmovanju je za Bavarce "muss", kajti prihodnje leto bo finale Lige prvakov gostila prav njihova Alianz Arena, na kateri želijo gledati svoj Bayern. Če ga bo Bayern torej v ligi še naprej lomil in še naprej ogrožal uvrstitev v Ligo prvakov, bo Van Gaal mogoče odletel še pred koncem sezone.

Veh odhaja samovoljno
Toliko torej o ponedeljku v Bundesligi. Nato se je zgodil torek. Nov odpis trenerja. Tokrat na severu Nemčije, v Hamburgu, kjer v zadnjem času vlagajo ogromno denarja in velike napore, da bi se približali samemu vrhu nemškega klubskega nogometa. To jim uspeva le delno, da pa bi bilo v prihodnje bolje, pri Hamburgu prakično ne izbirajo sredstev. In ker na trenutke že nečloveška politika spodjeda človeško dostojanstvo in kvari pogoje za delo, se je trener Armin Veh odločil, da nima več smisla vztrajati. Pogodbeno je sicer vezan do leta 2012, a bo z veseljem izkoristil klavzulo v svoji pogodbi in jo popihal iz Hamburga.

Tudi Magath le še do konca sezone

In že smo pri sredi. Čeprav v trenutku nastajanja tega zapisa tečejo šele dopoldanske ure, je bolj ali manj že postalo jasno, da bo danes "obglavljen" še en trener. Še eno slovito trenersko ime. Po tednih negotovosti, klicanja k "usmrtitvi", je bil na križ pribit še Felix Magath. Izjemno spoštovan strokovnjak, ki pa v svoji drugi sezoni pri Schalkeju preprosto ne najde dobitne kombinacije, s svojimi na trenutke nenavadnimi odločitvami pa se je že povsem zameril navijačem kluba iz Gelsenkirchna. Pogodbo ima Magath sicer do leta 2013, vendar je skoraj zanesljivo ne bo oddelal do konca, kajti, če gre verjeti nemškim medijem, ki so pravilno napovedali odločitev vodstva Bayerna glede usode Louisa van Gaala, potem bo tudi Magath Schalke zapustil najpozneje ob koncu letošnje sezone. Ne glede na to, da se je prebil v finale pokalnega tekmovanja in ob dejstvu, da je Schalke še vedno živ v Ligi prvakov.
Louis van Gaal
Izhodna vrata so med nemškimi trenerji v zadnjih dneh zelo priljubljena. (foto: Getty Images)


Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE