Uredništvo    31. avgust 2015
Modernizacija je zajela tudi nemško tržnico

Nemci končno stornirali faks

Vodstvo nemške lige se je letos moderniziralo. Stare transfer liste ni več. Namesto pošiljanja faksov zdaj urejanje prestopov poteka preko spleta. Prestopni rok se še vedno zaključuje ob 18. uri.
SORODNE NOVICE
Trenerji so preveč na udaru
19.9.2018 | Evropske lige
Maroh bo igral v tretji nemški...
19.9.2018 | Evropske lige
Bayern razmišlja o Sonu
17.9.2018 | Evropske lige
Bundesliga: Kar šest golov v F...
16.9.2018 | Evropske lige
Tolisso je izgubljen za več me...
16.9.2018 | Evropske lige
Hoeness: Bellarabija je treba ...
16.9.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Od leta 1966 je urejanje prestopov v Nemčiji potekalo na enak način. Transfer lista je obstajala kar 49 let, na njej pa so se znašli vsi igralci, ki so želeli prestopiti. Klubi so prestope nato urejali s pomočjo faksa, preko katerega so na Nemško nogometno zvezo (DFB) pošiljali vse potrebne dokumente. 

Letos je drugače. Na nogometni zvezi so se namreč končno modernizirali in prestopili prag elektronskega poslovanja. Zdaj so vsi registrirani klubi vpeljani v sistem urejanja prestopov preko spleta, kjer urejajo tudi registracije igralcev in podobno. 

Skozi novi sistem se bodo odvijali tudi prestopi na zadnji dan poletnega prestopnega roka. Doslej je bilo v navadi, da so morali klubi igralce, ki so na voljo za prestop, dodati na že omenjeno transfer listo in to do 12. ure. Prestopi pa so bili nato mogoči do 18. ure.

Letos transfer liste, kjer je vsak lahko našel le to, kar je bilo pač na voljo, ni več. Klubi bodo lahko s pomočjo novega sistema sproti spremljali trende in dogajanje ter po potrebi tudi reagirali. Še vedno le do 18. ure. Faksov na sedež DFB v Frankfurt tako po novem ne bo več...
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE