Uredništvo    21. marec 2014
V Frankfurtu bo stala nemška nogometna akademija

Mi čakamo, Nemci gradijo

Medtem ko se pri nas zapleta s papirologijo, po Evropi gradijo infrastrukturo. Nemci bodo leta 2018 odprli nogometno akademijo v Frankfurtu.
SORODNE NOVICE
Bundesliga: Schalke zakocal zm...
22.4.2018 | Evropske lige
Lewa je najboljši tuji strelec...
22.4.2018 | Evropske lige
PSG v stiku s Pogbajem
21.4.2018 | Evropske lige
Nova pogodba se nasmiha tudi R...
20.4.2018 | Evropske lige
Klopp: Bayern nikoli ni klical
20.4.2018 | Evropske lige
Kovač v finalu pokala proti Ba...
18.4.2018 | Evropske lige
(foto: SPS)
Nemška nogometna zveza (DFB) je potrdila sklep o gradnji nogometne akademije, za katero se Nemci zavzemajo že nekaj časa. Na 15 hektarov velikem zemljišču v Frankfurtu bo zrasel moderen nogometni center, nogometna akademija, s pripadajočimi igrišči in ostalo potrebno infrastrukturo. V omenjenem centru se bodo lahko pripravljale vse selekcije nemške reprezentance. Investicija bo težka približno 50 milijonov evrov, na nogometni zvezi pa pričakujejo, da bodo dela končana v letu 2018. 

"Naš cilj mora biti razvoj. Zdaj ne bomo dobili le prostora za pripravo ekip, temveč tudi dom nemškega nogometa. Od te akademije bo imel korist celoten nemški nogomet," je dejal direktor reprezentanc Oliver Bierhoff

Prizadevanja za izgradnjo nacionalnega nogometnega centra pozdravlja tudi selektor članske nemške reprezentance Joachim Löw, ki poudarja, da iz pripovedovanja selektorskih kolegov iz Francije in Španije ve, kako pomembna je za razvoj nogometa tovrstna infrastruktura.

Tako torej v Nemčiji. Idejo za izgradnjo nacionalnega nogometnega centra imamo tudi pri nas, Nogometna zveza Slovenije (NZS) je bila v tej smeri tudi že konkretna, a se je, kako pričakovano, zapletlo pri birokraciji, tako da na nogometni center na Brdu pri nas še čakamo. Kako dolgo bomo še čakali, ve le državna birokracija. 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
Smrketa8 21.3.2014, 17:58 Prijavi komentar
Kako dolgo bomo čakali? Bom vas kr jaz razsvetlil, tega ne bomo dočakali ;)
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE