Anže Zajič   10. julij 2010
Nigerijski napadalec bo kariero nadaljeval pri ruskem prvaku

Martins podpisal za Rubin

Obafemi Martins se je od nemškega prvoligaša Wolfsburga poslovil že po vsega enem letu. Nigerijec bo kariero nadaljeval v Rusiji, in sicer je podpisal za Rubin Kazan.
SORODNE NOVICE
Uradno: Nagelsmann drugo leto ...
21.6.2018 | Evropske lige
Kovač hoče Kramarića v Bayernu
17.6.2018 | Evropske lige
Bayern že dlje časa opazuje We...
13.6.2018 | Evropske lige
Ajax za Neresa zahteva 50 mili...
12.6.2018 | Evropske lige
Ponujenih 18 milijonov premalo...
12.6.2018 | Evropske lige
Lewandowski in 200 milijonov? ...
11.6.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Ruski državni prvak Rubin Kazan je v svoje vrste privabil nogometaša zvenečega imena. H klubu, ki je v minuli sezoni uspešno igral tudi v Ligi prvakov, se je preselil Obafemi Martins, reprezentant Nigerije, ki si je doslej kruh služil v Nemčiji. 25-letni napadalec je bil doslej član Wolfsburga, pri katerem pa ni ostal dolgo. Zapustil ga je namreč po vsega eni sezoni, v kateri je odigral 16 tekem in zabil 5 golov. Pred tem je nosil tudi drese Newcastle Uniteda, milanskega Interja in Reggiane.

"To je zame novi začetek, novi štart v novi državi. Motiviran sem, kot že dolgo nisem bil. Rad bi se zahvalil navijačem Wolfsburga in mojih nekdanjim soigralcem, ki jim seveda želim vse najboljše. Toda zdaj sem prišel v vrste državnega prvaka in upam, da bo z mojo pomočjo Rubin postal še večji," pravi Afričan, ki mu mnogi očitajo, da je občutno starejši, kot pravijo podatki v njegovih osebnih dokumentih.

"Pred podpisom pogodbe smo se pogovorili s trenerjem, ki nam je zaupal, da Obafemija čaka pomembna vloga v začetni enajsterici. Zanj to predstavlja sveži začetek, po igranju v Italiji, Angliji in Nemčiji pa se nadeja, da bo del evolucije in uspeha Rubina v Evropi. Po razočaranju na svetovnem prvenstvu se bo lahko posvetil igranju v Ligi prvakov in zahtevnem ruskem prvenstvu," je pripomnil nogometašev menedžer Nicola Walter.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE