Damjan Tratnik   27. december 2010
Strokovnjaka iz Bundeslige bi lahko vodila Elf

Low predlaga svoja naslednika

Nemški selektor Joachim Low je prepričan, da trenutno v Nemčiji delujeta vsaj dva strokovnjaka, ki bi lahko uspešno vodila izbrano vrsto: Jurgen Klopp in Thomas Tuchel.
SORODNE NOVICE
Lewa je najboljši tuji strelec...
22.4.2018 | Evropske lige
Bundesliga: Dortmund se je pre...
21.4.2018 | Evropske lige
PSG v stiku s Pogbajem
21.4.2018 | Evropske lige
Nova pogodba se nasmiha tudi R...
20.4.2018 | Evropske lige
Klopp: Bayern nikoli ni klical
20.4.2018 | Evropske lige
Kovač v finalu pokala proti Ba...
18.4.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Nemčija je v preteklosti "proizvedla" na desetine vrhunskih trenerjev, počasi pa v prvi plan prihaja nova generacija pred katero se riše svetla prihodnost. Selektor izbrane vrste Joachim Low je izpostavil dva strokovnjaka, ki sta tesno prepredena s šolo iz Mainza: Jurgena Kloppa in Thomasa Tuchela.

Prvi je v jesenskem delu sezone z Borussio iz Dortmunda prikoval kar deset točk prednosti pred zasledovalci, drugi, komaj 37-letni Tuchel, pa je malčka iz Mainza popeljal do drugega mesta in obenem s sedmi zaporednimi zmagi v prvih sedmih krogih izenačil rekord prvenstva. Oba povezuje prav prvoligaš iz Mainza: Klopp je na klopi slednjega sedel kar 11 let, drugi pa pred prevzemom članske ekipe vodil mladince tega kluba.

"Klopp in Tuchel bi zagotovo lahko uspešno vodila izbrano vrsto. Oba imata svoj način dela, kateremu sledita zelo natančno. Ko sem se pogovarjal z njima, sem dobil občutek, da natančno vesta, kaj želita," je povedal Low.

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE