Damjan Tratnik   27. december 2010
Strokovnjaka iz Bundeslige bi lahko vodila Elf

Low predlaga svoja naslednika

Nemški selektor Joachim Low je prepričan, da trenutno v Nemčiji delujeta vsaj dva strokovnjaka, ki bi lahko uspešno vodila izbrano vrsto: Jurgen Klopp in Thomas Tuchel.
SORODNE NOVICE
Navijaški sredinec tekmam ob p...
19.2.2019 | Evropske lige
Bundesliga: Prednost Dortmunda...
18.2.2019 | Evropske lige
Bayern v Liverpool brez dveh i...
18.2.2019 | Evropske lige
V Iranu cenzurirali tekmo Baye...
17.2.2019 | Evropske lige
Pizarrov gol za zgodovino Bund...
17.2.2019 | Evropske lige
Dobra novica za Comana in Baye...
16.2.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Nemčija je v preteklosti "proizvedla" na desetine vrhunskih trenerjev, počasi pa v prvi plan prihaja nova generacija pred katero se riše svetla prihodnost. Selektor izbrane vrste Joachim Low je izpostavil dva strokovnjaka, ki sta tesno prepredena s šolo iz Mainza: Jurgena Kloppa in Thomasa Tuchela.

Prvi je v jesenskem delu sezone z Borussio iz Dortmunda prikoval kar deset točk prednosti pred zasledovalci, drugi, komaj 37-letni Tuchel, pa je malčka iz Mainza popeljal do drugega mesta in obenem s sedmi zaporednimi zmagi v prvih sedmih krogih izenačil rekord prvenstva. Oba povezuje prav prvoligaš iz Mainza: Klopp je na klopi slednjega sedel kar 11 let, drugi pa pred prevzemom članske ekipe vodil mladince tega kluba.

"Klopp in Tuchel bi zagotovo lahko uspešno vodila izbrano vrsto. Oba imata svoj način dela, kateremu sledita zelo natančno. Ko sem se pogovarjal z njima, sem dobil občutek, da natančno vesta, kaj želita," je povedal Low.

 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE