Anže Zajič   25. april 2011
Berlin znova dobil klub v nemški prvi ligi

Hertha spet med elito

Nemška prestolnica Berlin bo imela v naslednji sezoni znova svoj klub v elitni Bundesligi. Tri kroge pred koncem tekmovanja v drugi ligi si je napredovanje priigrala Hertha.
SORODNE NOVICE
Kovač priznal zavlačevanje
21.2.2019 | Evropske lige
Luka Jović: Vmešava se Bayern
20.2.2019 | Evropske lige
V Bayernu se spet nekaj kuha
20.2.2019 | Evropske lige
Je Sancho realna želja?
20.2.2019 | Evropske lige
Tudi Bavarci v boju za mladega...
20.2.2019 | Evropske lige
Navijaški sredinec tekmam ob p...
19.2.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Po eni sezoni odsotnosti se Hertha spet vrača v prvo nemško ligo. Berlin je tako znova dobil svojega predstavnika v elitni Bundesligi, Hertha pa si je napredovanje priigrala tri kroge pred koncem tekmovanja v drugi ligi. Usoda je bila zapečatena na tekmi proti Duisburgu, ki ga je Hertha premagala z 1:0 - edini zadetek na tekmi, na kateri vseh devetdeset minut odigral tudi Goran Šukalo, je dosegel kolumbijski napadalec Adrian Ramos. Hertha ima trenutno 12 točk prednosti pred tretjeuvrščenim Bochumom, kar pomeni, da bo ali prva ali druga in to je dovolj za napredovanje. Blizu preboja v prvo ligo je tudi Augsburg, ki ima trenutno pet točk prednosti pred Bochumom, klubom Zlatka Dediča.

Hertha, ki je bila ustanovljena že leta 1892, tekme pa igra na olimpijskem štadionu za 74.500 gledalcev, je v svoji dolgi zgodovini dvakrat osvojila naslov nemškega prvaka, dvakrat pa je bila najboljša tudi v pokalnem tekmovanju. Na njeni klopi trenutno sedi nekdanji nemški reprezentant Markus Babbel, ki je Die Alte Dame (staro damo) že v svoji prvi sezoni v klubu popeljal nazaj med elito.
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE